Radek Stolář
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  21.06.2018 09:53:48

MPU - Nejlepší výsledek kontroly ČNB v historii

Moravský Peněžní Ústav – spořitelní družstvo (MPU) dlouhodobě usiluje o transformaci z družstevní záložny na menší banku. Jedním z rozhodujících kroků, kterými musel MPU projít, byla kontrola České národní banky. Dne 29. 5. 2018 po téměř 6 měsících zaslala ČNB protokol o kontrole. Výsledky kontroly jednoznačně potvrdily smysl usilovné práce všech zaměstnanců a předčily i vysoká očekávání vedení MPU. Moravský Peněžní Ústav tak dosáhl nejlepšího výsledku v celé své více než 22leté historii.

Poslední dva roky byly pro Moravský Peněžní Ústav klíčové. Změnila se nejen legislativa (novela zákona o spořitelních a úvěrních družstvech), ale došlo i k významnému posílení kapitálové vybavenosti spořitelního družstva. Kapitálová přiměřenost MPU 17,2 % odpovídá vysokému standardu bankovního trhu. Významným milníkem se pro spořitelní družstvo stalo datum 14. 12. 2017, kdy MPU podal žádost o udělení bankovní licence. Dalším důležitým krokem k získání bankovní licence byla úprava vlastnické struktury družstva, kdy je nový největší vlastník MPU složen z nejvýznamnějších klientů MPU. Česká národní banka tuto změnu schválila v plném rozsahu.

Výsledek kontroly

Kontrola ČNB byla na místě zahájena dne 1. 12. 2017, přičemž bylo kontrolováno celkem 12 významných oblastí činnosti MPU. Ve všech oblastech, které ČNB kontrolovala, došlo ke zlepšení oproti kontrole v roce 2015. MPU vnímal tuto kontrolu jako nejdetailnější a nejkomplexnější za dobu své existence. O to potěšující je fakt, že výsledek kontroly byl nejlepší v celé historii MPU.

„Potvrdilo se, o čem jsme přesvědčeni již několik let. MPU je výjimečná firma s výjimečnými lidmi. Bylo neuvěřitelné vidět tu energii, kterou celý tým vložil do toho, abychom byli úspěšní. Kontrola je však jen jeden, byť velmi významný, postupný krok na naší cestě. Naším dlouhodobým strategickým cílem je získání bankovní licence, a to především s ohledem na naše klienty, pro které budou z transformace plynout významné výhody,“ komentuje výsledek kontroly Pavel Čihák, ředitel marketingu Moravského Peněžního Ústavu, a dodává: „Odměnou nám jsou nejen udělená hodnocení jednotlivých kontrolovaných oblastí, ale především spokojenost klientů, kteří vždy stojí na naší straně.“

Nová ryze česká banka

Moravský Peněžní Ústav má ambice stát se menší, ryze českou konzervativní bankou, která se dokáže zřetelně vymezit proti ostatním bankám a zaměřit se na poskytování kvalitního servisu a služeb.

„Intenzivně pracujeme na rozšíření produktové nabídky. Aktuálně přicházíme na trh s novými produkty provozního financování, konkrétně jde o úvěry Easy a Faktoring. Produkty jsou určeny firemním zákazníkům, kteří tak mohou získat cenově zajímavý, rychlý a jednoduchý úvěr,“ říká Pavel Čihák.

 

Zdroj: Moravský Peněžní Ústav - spořitelní družstvo (MPU)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688