Největší sraz automobilových veteránů: stylově a zdarma dojeďte historickým vlakem i autobusem

Poslední červnovou sobotu – 30. června 2018

Více než tisícovka historických auto-moto veteránů letos se již po sedmnácté sjede do zámeckého parku ve Slavkově u Brna. Poslední červnovou sobotu – 30. června 2018 – se zde po roční odmlce koná největší tuzemský sraz historických vozidel. Koncept setkání zůstává podobný, jako tomu byli návštěvníci zvyklí předchozích čtyřiadvacet let. Jedinou podmínkou registrace dopravního prostředku je jeho „stáří“ minimálně třiceti let. Novinkou je hlavně změna názvu a organizátora. Veteranfest organizuje Zámek Slavkov – Austerlitz ve spolupráci s odbornými kluby.

Organizátoři navíc letos připravili několik novinek jako například možnost dorazit na akci zdarma nostalgickými dopravními prostředky. Z Brna a Bučovic vypraví jihomoravský dopravce KORDIS historický vlak a ve Slavkově u Brna bude pendlovat po celý den historický autobus z Technické muzea a bude svážet cestující z vlakového nádraží k zámku.

Veteranfest se letos bude ještě více stylizovat do atmosféry první republiky. „Připomenutí sto let od založení našeho státu se samozřejmě logicky nabízí, jednou z největších ozdob setkání budou totiž vozy pamatující i tuto dobu. Návštěvníci pak v doprovodném programu zažijí stylovou tančírnu, přehlídku dobové módy či tematický fotokoutek. Prvorepublikový šmrnc bude mít i jarmark s občerstvením,“ přiblížila ředitelka Zámku Slavkov – Austerlitz Eva Oubělická. Sraz letos nabídne ještě více vyžití pro nejmenší návštěvníky. V jižní části parku přibude i dětská zóna plná atrakcí a stylových dílen. Součástí Veteranfestu bude i burza náhradních dílů a historických předmětů.

Organizátoři upozorňují na dopravní uzavírky, které ovlivní plynulý nájezd vozidel do areálu zámku. Silnice I/50 ze směru od Brna a Uherského Hradiště je částečně uzavřená a očekávají tak vznik kolon.

„Návštěvníkům a vystavovatelům doporučujeme využívat i dálniční exit 216 Rousínov. Přijedou tak do Slavkova z východní části, odkud se pak pohodlněji dostanou do parku. Pro návštěvníky však bude nejpohodlnější veřejná doprava. Ti, kteří na pokladně předloží aktuální jízdenku, se můžou těšit na dárek od Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje,“ uvedla ředitelka Eva Oubělická.

Oficiální zahájení akce a otevření pokladen: od 9:00
Registrace vozidel: 6:00 – 11:00
 
Informace naleznete na stránkách www.veteranfest.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky