TNBiz (TN.cz)
15.06.2018 07:37:36

Letní teploty se vracejí, v neděli ale pozor na bouřky a kroupy.

Po krátkém ochlazení nás opět čeká hodně teplý víkend. Pokud ale plánujete výlet, zkuste ho stihnout už v sobotu - v neděli by vám totiž pobyt venku mohly překazit silné bouřky.

"O víkendu očekáváme návrat letního počasí v plné síle - teploty budou stoupat až k 29 °C a v neděli se opět vyskytnou silné bouřky, doprovázené krupobitím a přívalovým deštěm," shrnuje meteoroložka Dagmar Honsová.

V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší teploty 22 až 26 °C. Povane mírný severovýchodní vítr.

 

"V sobotu bude polojasno, odpoledne ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 24 až 28 °C, mírný severovýchodní vítr," přibližuje první volný den Honsová.

V neděli už bude oblačno až polojasno, přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 25 až 29 °C. Povane mírný jihovýchodní vítr.

 

Na začátku příštího týdne srážek opět ubude, hrozit by měly už jen ojedinělé přeháňky. Teploty v týdnu budou držet kolem pětadvaceti stupňů.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty