Patria (Patria Finance)
Komodity  |  14.06.2018 16:36:08

Technická analýza: Ropa se Trumpova tweetu nelekla, pohlíží na vyšší mety

Komentář: Včerejší den byl bohatý na události determinující ceny ropy. Mezinárodní energetická agentura IEA ve svém měsíčním reportu poukázala na to, že letos očekává nárůst produkce ropy v zemích mimo kartel OPEC, a to na 2 mil. barelů denně. Jedním z tahounů tohoto růstu je pochopitelně i velmi často skloňovaná Severní Amerika. Na druhou stranu IEA tímto zcela nepopravila všechny ropné býky, neboť na druhou stranu očekává, že výpadky produkce a nejistota spojená se zeměmi Irán a Venezuela dál představují cenově pozitivní riziko. Nakonec včera cenám s přesahem do dnešního dne pomohla i data americké vládní agentury EIA, která reportovala týdenní propad zásob ropy, ale také ropných produktů.

USOil: Zatím to vypadá, že trendový kanál zabránil lehké americké ropě v dalším propadu a pomohl cenám najít pevnou půdu pod nohama. I přes útočný tweet prezidenta Trumpa na adresu kartelu OPEC, který mu leží v žaludku kvůli vysokým cenám ropy, jež Trumpovi úplně nesedí do jeho předvolební kampaně, ropa pomalu začíná pokukovat po vyšších metách. Významný vliv na ceny bude mít zasedání členů ropného kartelu OPEC, které je naplánované na příští týden a na kterém se má mluvit o případném rozvolnění současných podmínek útlumu těžby.

Preferovaný scénář: Long pozice. Ceny ropy se drží při spodní hranici trendového kanálu, nicméně trajektorie, kterou nastolily, zatím vypadá na návrat do středu trendového kanálu. I když nervozita spojená s blížícím se zasedáním členů OPEC tlumí větší růstovou euforii, zůstáváme pro nadcházející týden pozitivní. V cestě vzhůru má WTI před sebou několik důležitých technických úrovní, a to 68 resp. 72 dolarů za barel.

Alternativní scénář: Short pozice. Prosáknutí zásadnějších informací o podobě návrhů členů kartelu OPEC v nadcházejícím týdnu může s cenami ropy hýbat oběma směry. V případě, že by vlivem negativních zpráv došlo k proražení spodní hranice trendového kanálu, mohl následovat pokles na hodnoty technické podpory 62 resp. 58 dolarů za barel.




Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Komodity:

Út   9:34  Indexy v pondělí poskočily výše Research (Česká spořitelna)
Po 10:17  16. týden na trhu pohonných hmot ČMKB - nafta v průměru za 19,38 Kč/litr ČMKB (Českomoravská komoditní burza )




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688