Další most spadl ještě před plánovanou demolicí

TNBiz, 12.6.2018

O den dřív, než byl původní plán, padl bouraný silniční most ve Velkém Meziříčí a může za to jeho havarijní stav. Více než 90 let starý most se měl bourat až v úterý, ale o den dřív se ukázalo, že by mohl spadnout samovolně, a tak ho stavebníci raději strhli.

Pondělní obrázky - most přes řeku Balinku ve Velkém Meziříčí ještě stojí. Stavebníci provádějí přípravné práce. Jenže ty ukázaly, že je v mnohem horším stavu, než se předpokládalo.

Hrozilo, že by přes noc nevydržel a zřítil se samovolně do koryta a ohrozil tak kolemjdoucí - tak mu stavebnící pomohli. "Začal se bortit, ty nosné konstrukce se začaly rozpadat a bylo ho nutné shodit dolů do řeky," vysvětlil vedoucí zdejšího odboru dopravy Jiří Pospíchal.

V úterý už stroje na místě od rána pracovaly na odklízení. Trosky mostu by z koryta řeky měly zmizet ještě během středy.

Stavebníci musí spěchat - při větších bouřkách, které v těchto dnech řádí, hrozí, že by při rozvodnění mohly trosky mostu ucpat koryto Balinky a vytopit město.

Po odstranění zbytků mostu se na jeho místě hned začne stavět most nový. Hotovo by mělo být v listopadu. Celá akce bude stát 20 miliónů korun.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba