Josef Němeček (Patria Finance)
Okénko investora  |  11.06.2018 09:07:57

Pravidelné investice chytře a pohodlně

Společnost Patria Finance, renomovaný obchodník s cennými papíry, jako první na tuzemském trhu otevírá cestu k modernímu, jednoduchému a pravidelnému investování do ETF – burzovně obchodovatelných fondů. Tato investice Vám umožní každý měsíc odkládat peněžní prostředky do různých, Vámi zvolených, investičních nástrojů kapitálového trhu. Na základě své strategie si můžete zvolit konkrétní region, trh nebo odvětví.

Jaký typ ETF si mohu zvolit?

Skrze nabízená ETF s námi můžete pravidelně investovat do akciových indexů v Evropě, Spojených státech či na prudce rostoucích asijských trzích.

Podílet se touto cestou můžete na růstu akcií takových společností, jako jsou v Evropě Nestlé, Novartis či Shell, ve Spojených státech blue chips či technologické tituly Apple, Amazon nebo Alphabet a v Asii taková jména jako Alibaba, Samsung nebo Tencent.

Nabídka ETF pro pravidelné investice otevírá také cestu k investici do evropských nebo globálních dluhopisů.

Jak pravidelné investice do ETF fungují?

Snadno. Ze seznamu titulů v naší obchodní platformě jednoduše provedete výběr ETF, do kterého chcete pravidelně investovat. Jejich seznam naleznete pod záložkami Obchodování a Pravidelné investice. Následně si stanovíte výši pravidelné investice a pokyn potvrdíte. Od této chvíle se Vám pravidelně, měsíčně za stanovenou částku nakoupí zvolené ETF či jeho část. Účet pro pravidelné investice si můžete založit také zdarma online z pohodlí Vašeho domova.

Minimální měsíční výše investice je 20 EUR nebo 500 CZK. Rozhodný den pro nákupy pravidelných investic do ETF je vždy 15. den v měsíci, pokyny můžete ale zadávat průběžně. Nákup probíhá vždy v eurech. Pokud se rozhodnete investovat z korunového účtu, naše aplikace za Vás v rozhodný den udělá automaticky měnovou konverzi.

Prodej celých kusů ETF se realizuje jako standardní prodejní pokyn kdykoli v obchodních hodinách. Odprodej celé pozice včetně frakční části bude realizován pouze jednou za měsíc.

Více informací o pravidelném investování do ETF včetně přehledu nabízených burzovně obchodovaných fondů a jejich stručného popisu naleznete ZDE. Případně nás můžete kontaktovat na telefonním čísle 221 424 142, kde Vám rádi poskytneme další informace.

Silvia Holá

Josef Němeček

Vystudoval VŠE v Praze se zaměřením na finanční trhy, bankovnictví a hospodářskou politiku. Specializoval se na analýzu dat z ekonomiky finančními trhy. Během studií utvářel zpravodajství z finančních trhů v rámci Hospodářských novin. Několik let vedl Public Relations a propagaci v oblasti vládní podpory exportu. Následně zodpovídal za Business Development v přední tuzemské poradenské skupině. Věnoval se vlastním projektům v oblasti PR. Pět let se v rámci Patria Online podílel na chodu a rozvoji investičního portálu Patria.cz. Od jara roku 2014 se podílel na startu finanční skupiny Roklen Fin, byl šéfredaktorem ekonomického a investičního portálu Roklen24.cz. Od roku 2016 působí ve skupině Patria se zodpovědností za vedení portálu Patria.cz.



Patria Finance

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688