TNBiz (TN.cz)
09.06.2018 09:56:36

Nejdřív třicítky, pak bouřky. Krásné počasí se o víkendu zkazí

Víkend má být podle meteorologů částečně slunečný, částečně plný bouřek. Teploty mohou dokonce překročit tropickou třicítku, na odpoledne ale platí výstraha před silnými bouřemi pro celou republiku.

Pokud jste si plánovali, že víkend strávíte u vody nebo nějakým výletem, omezte to raději na dopoledne. Meteorologové očekávají, že odpoledne na většině území postupně udeří bouřky, které ojediněle mohou být i silné.

 

Večer by měly bouřky ustávat, noc bude znovu teplá - teploměr ukáže 14 až 18 stupňů. Také v neděli by nejdříve mělo být slunečno, postupně bude přibývat oblačnosti a odpoledne i večer by mohly udeřit silné bouřky.

 

Výstraha před bouřkami platí pro celou Českou republiku už od pátečního poledne. Meteorologové před řáděním živlu upozorňují prozatím do nedělních 22 hodin. Bouřky mohou přinést přívalové srážky a krupobití.

 

Meteorologové varují, že přívalové srážky mohou způsobit lokální povodně a zatopit sklepy i další níže položená místa. Při bouřce může zesílit také vítr, proto se už hasiči připravují na zásahy kvůli popadaným stromům a utrženým střechám.

 

V Česku už několik týdnů trvá spíše letní počasí - tropické teploty střídají silné bouřky. Podle odborníků to je proto, že si letos na jaře tlaková výše a níže vyměnily místa. Více se dočtete zde.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty