TNBiz (TN.cz)
07.06.2018 11:42:16

Víkendové počasí s výstrahou: Silné bouřky zasáhnou celou ČR, o víkendu udeří i s krupobitím

Meteorologové znovu varují před silnými bouřkami, výstraha platí pro celou republiku. Bouře očekávají odborníci od pátečního poledne až do nedělního pozdního večera. Mohou přinést přívalové srážky a kroupy.

Tropické teploty opět vystřídají silné bouřky. Meterologové varují, že zasáhnou celé Česko. Výstraha platí od pátečních 12 hodin až do nedělních 22 hodin. "Bouřková činnost jen částečně zeslábne z pátku na sobotu," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Bouřky se začnou tvořit v pátek odpoledne, měly by udeřit místy i s přívalovými srážkami kolem 35 mm. Mohou se objevit také kroupy.

Po krátké pauze pak silné bouřky znovu zasáhnou většinu republiky v sobotu a neděli odpoledne, znovu provázené přívalovým deštěm kolem 40 mm a kroupami.

Více: V závěru týdne teploty i přes tropickou třicítku, místy ale budou bouřky a Víkend bude opět horký, místy lokální bouřky, jinde sucho.

 


Vydrží letní teploty, nebo přijdou bouřky a ochlazení? Jaké počasí náš čeká v příštích dnech a týdnech prozradí meteorolog ČT Michal Žák.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty