Investice  |  07.06.2018 10:47:33

Mastercard podpoří rozvoj otevřeného bankovnictví

Praha 7. června – Společnost Mastercard vyvíjí novou řadu služeb, které posílí probíhající transformaci bankovnictví a pomohou partnerům využít možností, jež přináší evropská směrnice PSD2. Základními pilíři otevřeného bankovního prostředí jsou důvěra a zabezpečení. Nové služby Mastercard bankám i třetím stranám usnadní vzájemnou spolupráci a posílí rozvoj otevřeného bankovnictví.
Zpřístupnění finančních údajů poskytne ověřeným třetím stranám přístup k údajům v držení bank. To třetím stranám a stávajícím bankovním institucím umožní nabízet nejen kvalitnější produkty na míru, ale v některých případech i přímo realizovat platby jménem firemních či soukromých klientů. Nové služby Mastercard budou k dispozici nejprve v rámci pilotního provozu zkraje roku 2019, přičemž zvláštní pozornost se zaměří na Velkou Británii a Polsko. Ostatní evropské země budou následovat v průběhu roku.
Nastupující transformace má rozhodně potenciál zcela změnit způsob, jakým jednotlivci i firmy finanční služby využívají. Nový soubor služeb společnosti Mastercard přinese funkční řešení reálných problémů, které stojí v cestě plnému využití možností otevřeného bankovnictví.
• Řešení budou zahrnovat celoevropský adresář třetích stran, což bankám usnadní ověřování důvěryhodnosti externích poskytovatelů služeb žádajících o přístup k údajům klientů.
• Nové služby budou rovněž obsahovat propracovanou ochranu před podvodným jednáním (vycházející z bohaté škály řešení ochrany a zabezpečení společnosti Mastercard), která bankám usnadní posuzování rizik spojených s konkrétní třetí stranou.
• Do řešení společnosti Mastercard bude patřit také vlastní mechanismus řešení sporů, jež zahrnuje jak soubor jasných pravidel, tak i komunikační platformu, a využívá bohaté zkušenosti s řešením sporů ve stávajícím prostředí služeb platebních karet.
• A konečně, součástí nabízených řešení bude i komunikační prostředí, které třetím stranám umožní navázat a udržovat komunikaci s bankami.
Tyto služby společně přispějí k budování důvěry mezi spotřebiteli, bankami, obchodníky a třetími stranami v rámci ekosystému otevřeného bankovnictví a zároveň zjednoduší a zeštíhlí vzájemnou komunikaci mezi jednotlivými partnery.
Jsme přesvědčeni, že tyto služby poskytnou řešení významných překážek, které stojí v cestě dynamickému a úspěšnému prostředí otevřeného bankovnictví. Uvědomujeme si, že na obou stranách hraje významnou roli otázka důvěry – třetí strany potřebují přístup k údajům a infrastruktuře bank, zatímco banky potřebují mít jistotu, že třetí strany požadující přístup k účtům jsou k tomu řádně oprávněny. Chceme, aby naše řešení bankám i třetím stranám poskytovala potřebnou jistotu a umožnila jim využívat svůj čas a úsilí tam, kde dokážou poskytovat největší přidanou hodnotu - vytvářením inovativních nabídek uživatelům jejich služeb. Potřeba důvěry však není jediným problémem, který je třeba řešit - již nyní pracujeme na vylepšení uživatelského prožitku v prostředí otevřeného bankovnictví jak ve vztahu k realizaci plateb, tak v souvislosti s přístupem k datům,“ uvedl výkonný viceprezident pro rozvoj evropských trhů Jason Lane.

O společnosti Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je technologická společnost v oboru celosvětových plateb. Provozuje nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a oblastech celého světa. Produkty a řešení společnosti Mastercard ještě výrazněji usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte Mastercard na Twitteru prostřednictvím profilu @MastercardNews, připojte se k diskusi na blogu Beyond the Transaction a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688