chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  04.06.2018 18:50:55

Jedno cestovní pojištění na všechny dovolené? Raději ne.

Už přemýšlíte, kam letos o dovolené vyrazíte? Možností je bezpočet a stejně tak i cestovatelských rad nebo nabídek cestovního pojištění. Jak se v záplavě variant neztratit? S přehledným seznamem...

 




 

 

Dovolená o samotě

Plánujete-li například túru po horách a bez doprovodu, tím spíš nepodceňujte přípravu. Připravte si podrobný itinerář a pravidelně informujte své blízké, kde se právě nacházíte A nikdy nevyrážejte bez cestovního pojištění. Myslete na to, že túra v mnoha ohledech není běžná dovolenková aktivita. Alespoň tedy z pohledu pojišťoven. Pohlídejte si, aby pojistka zahrnovala rizikové, případně i extrémní sporty, kam patří například turistika po ledovcích, turistika za použití horolezeckých pomůcek nebo turistika po obtížném terénu ve vysoké nadmořské výšce.

 

Výlet do zámoří

Plánujete navštívit USA? Ani tady nezapomínejte na pojištění. A to s dvojitým podtržením, respektive s pořádným krytím. Ceny zdravotního ošetření v USA jsou nesrovnatelné s našimi a jsou doslova závratné. Plomba na zub? Až 6 000 korun. Zlomená ruka? Za ošetření až 180 000 korun. O ošetření zánětu slepého střeva ani nemluvě.

 

Česká klasika

Cestování s dětmi autem je mnohdy očistec. Bez povinného ručení a havarijního pojištění, alespoň krátkodobého, do auta směr Záhřeb proto ani nesedejte. Vždy si pohlídejte, že máte v ceně asistenční službu a ideálně i například právní pomoc. V případě havárie pak vždy kontaktujte místní policii a vezměte si kontakt na účastníky nehody a nikdy nepodepisujte nic, čemu nerozumíte. Výhodou dovolené s dětmi je nicméně to, že za cestovní pojištění pro ně nikdy neplatíte plnou cenu. Děti do 6 let mívají pojištění zdarma, respektive je zahrnuto v pojištění rodičů. Pojištění pro starší děti pak bývá alespoň s výraznou slevou.

 

Trend posledních let?

Bali, Srí Lanka, Thajsko, Vietnam, atd. Takové destinace dnes lákají hlavně mladší ročníky. A není se čemu divit. Krásné pláže, pohostinní lidé a netradiční sporty. Pokud plánujete vyzkoušet si surfování, náročnější turistiku nebo potápění, přizpůsobte tomu i cestovní pojištění. Proč? Řadu typicky dovolenkových aktivit pojišťovny nevnímají právě "bezpečně" a proto se na ně běžné pojištění nemusí vztahovat. Je třeba se pojistit i na rizikové nebo extrémní sporty. Dokonce i jízda na nafukovacím banánu spadá do této kategorie. Dobrou zprávou ale je, že dnes lze pojištění na cesty sjednat pro celou skupinu, a to i třeba cestou na letiště. Stačí mobil s připojením k internetu a věk cestujících. Za pět minut máte hotovo.


Srovnávač a první český e-shop s financemi Chytrý Honza nabízí klientům bezmála 2000 finančních produktů a služeb. Uživatelé je mohou přehledně porovnat, řadu z nich i rovnou sjednat a zakoupit online. V nabídce je vše počínaje cestovním či životním pojištěním, přes hypotéky, úvěry, spoření až po pojištění vozidel. A to od 193 partnerů - malých i velkých bank, pojišťoven a investičních společností na českém trhu.

Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech českých regionech. Propojením online srovnávače, e-shopu, call centra a sítě poradců je Chytrý Honza lídrem trhu v propojení online i offline prodejních kanálů.

Na českém trhu společnost působí od roku 2009.

Více informací naleznete na: https://www.chytryhonza.cz


Zprávy k cestování


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

St   8:00  Nejdřív slast, potom past. Kdy je dovolená rizikem? Petr Holub (MojeNebankovka)
Po   8:00  Nákup novostavby s sebou nese rizika. Buďte obezřetní Petr Holub (MojeNebankovka)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688