TNBiz (TN.cz)
03.06.2018 08:38:39

Bouřky a přívalové deště mohou podemlít silnice a zatopit sklepy

Meteorologové opět upravili výstrahu před bouřkami, které už několik dní po sobě nárazově bičují různé části republiky. Nyní k velmi silným bouřkám přidali varování před přívalovými srážkami.

Přívalové srážky mohou hrozit v Moravskoslezském kraji hlavně dopoledne. Velmi silné bouřky pak meteorologové očekávají v Jihomoravském, Královéhradeckém, Libereckém, Pardubickém, Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji. Výstraha platí až do nedělních 21 hodin.

 

"V oblasti Beskyd se vyskytuje velmi silná bouřka s přívalovým deštěm s úhrny kolem 50 mm/hod. (stanice Vlčovice). V nejbližší době bude v okresech Nový Jičín a Frýdek-Místek déšť s nižší intenzitou pokračovat,“ varuje ČHMÚ v nejnovější výstraze.

 

 

Meteorologové zároveň varují, že přívalový déšť může způsobit velké problémy. „V oblastech zasažených přívalovými srážkami lze očekávat rychlý odtok vody ze svahů, rychlé rozvodnění malých toků, potoků a jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst, sklepů, podemletí komunikací,“ píše se na webu ČHMÚ.

 

Bouřky během dne očekávají meteorologové zejména na severu a východě. Ojediněle mohou být velmi silné a hrozí, že budou doprovázeny úhrny srážek kolem 40 milimetrů a kroupami, zejména na horách. Později večer budou bouřky ubývat a slábnout.

 

Podívejte se jak to vypadalo v Brtnici na Jihlavsku a okolí:

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty