TNBiz (TN.cz)
02.06.2018 14:28:47, aktualizováno 03.06.2018 15:32:20

Skončí už bouřky a dorazí tropy? Předpověď počasí na červen hovoří jasně

Červen bude nadprůměrně teplý, kromě tropických teplot ale dorazí i déšť. Pršet má hlavně v následujícím týdnu, kdy může spadnout i okolo 21 milimetrů srážek. Vyplývá to z měsíční předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Bouřky se silnými přívalovými dešti, které v posledních dnech potrápily Česko, ještě několikrát udeří i v následujícím měsíci. Podle meteorologů bude nejdeštivější zejména nadcházející týden.

Předpověď počasí: Celý týden bude hodně horký, 26-30°C, více zaprší až o víkendu

 

"Srážkově očekáváme celé období od 4. června do 1. července 2018 průměrné, lokálně při výskytu bouřek i nadprůměrné hodnoty. Nejvíce srážek by mělo spadnout v prvním týdnu období s průměrným týdenním úhrnem v rámci ČR kolem 21 mm. Pravděpodobně nejméně srážek spadne ve druhém týdnu období, kolem 11 mm," upozorňuje ČHMÚ.

Co se teplot týče, ty se budou často přibližovat k tropické třicítce. Dá se očekávat, že na některých místech tuto hranici i pokoří. "První a třetí týden bude pravděpodobně teplotně nadprůměrný. Minimální noční teploty vzduchu se budou pohybovat kolem 13 °C a maximální denní teploty kolem 26 °C. Druhý a poslední týden období se bude blížit k průměru s minimálními teplotami kolem 11 °C a maximálními teplotami kolem 24 °C," dodávají meteorologové.

 

 

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Sobota

V noci převážně oblačno, místy přeháňky, déšť a zpočátku i bouřky, ojediněle intenzivní s přívalovými srážkami a kroupami. K ránu ubývání srážek. Přes den oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Na severovýchodě a východě až zataženo, místy s deštěm, přeháňkami nebo bouřkami, ojediněle i silnými. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C. Mírný západní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout.

 

Neděle

Skoro jasno až polojasno, v odpoledních hodinách až oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Na severovýchodě a východě přeháňky a bouřky místy, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

 

Pondělí

Skoro jasno až polojasno, v odpoledních hodinách až oblačno a ojediněle, na severovýchodě místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý severní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Úterý

Polojasno až skoro jasno, odpoledne až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, ojediněle až 30 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Středa

Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Čtvrtek až sobota

Jasno až polojasno, v odpoledních hodinách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty