TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  31.05.2018 20:57:38

Pošta zase nezvládá doručovat. Chybí nám lidi, bráni se

Česká pošta má stále problémy s doručováním. Místo ve schránce končí některé zásilky na chodníku před domem, stěžují si zákazníci. Podle státního podniku je hlavním problémem nedostatek zaměstnanců.

Aktuálně chybí stovky pošťaček a pošťáků. "Je to způsobeno tím, že dnes, kdy ekonomika roste, tak na těch typových pozicích, které my poptáváme, tzn. doručovatelé, tak je prakticky nulová nezaměstnanost a je obtížné nové pracovníky sehnat," vyjádřil se k problému mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Stížnosti na doručování se množí. "Přijde paní z ulice, přinese nám obálku, která je adresovaná naší firmě, že ta obálka ležela na ulici," popsal zážitek s poštou nespokojený adresát Lukáš Čech.

"Než by u nás zazvonili, tak raději hodí lístek do schránky. Člověk je půl dne doma a nic se neděje. Na omluvu mi prostě řeknou, že to přes nějaké obtíže nestihli," dodal.

Pošta svůj slogan "Dnes podáte, zítra dodáme" přestala používat už v roce 2008. Minimálně 92 % listovních zásilek však musí být podle licence doručeno do druhého pracovního dne. Jenže zásilky se k adresátovi často nedostanou ani do týdne. Nekritičtější je to pak ve velkých městech.

Nespolehlivost poštovních doručovatelů se stala vděčným tématem na sociálních sítích. "Doufám, že výhercům bude doručovat výhru jiná společnost. Byla by věčná škoda, kdyby se takové skvosty ztratily nebo zničily," napsal na svůj Facebook adresát Karel, poté co státní pošta nedávno vyhlásila soutěž o dárkové předměty s logem firmy.

Pokud jste i vy s doručováním zásilek nespokojeni, můžete se obrátit na takzvaného poštovního ombudsmana, nebo na reklamační oddělení České pošty. Pokud ani tam neuspějete, je tu ještě Český telekomunikační úřad.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688