TNBiz (TN.cz)
21.05.2018 12:52:46

Předpověď počasí: Letní teploty v Česku zůstanou, někde však hrozí bouřky.

Na území Česka bude celý týden panovat letní počasí s teplotami kolem 25 °C. Už během úterý se však v některých částech republiky zatáhne, hlavně na Moravě meteorologové varují před deštěm a bouřkami. Rozsáhlá studená fronta se však Česku vyhne a užijeme si tak teplý týden.

Po teplém víkendu si letních teplot užijeme i nadále. Pondělní ráno bylo sice poměrně chladné, ale během dne se počasí zlepší a teplota vyšplhá až ke 24 °C. Podobných denních teplot si pak užijeme v průběhu celého týdne, tvrdí ČHMÚ.

Dešťové přeháňky se Česku však nevyhnou. Už v úterý dorazí na Moravu a do Slezska, kde mohou být místy vydatné. Ty se postupně přesunou na celé naše území, kde podle meteorologů vydrží až do neděle. Na teplotu to však mít vliv nebude, během celého týdne se dočkáme až 25 °C.


Týdenní předpověď počasí:

Pondělí
Začátkem pracovního týdne bude jasno až polojasno, místy přechodně až oblačno. Nejvyšší denní teploty pak vyšplhají na 20 až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. V Jeseníkách a Beskydech bude kolem 12 °C.

 

Úterý
Zpočátku dne bude jasno až polojasno, během dne postupně vývoj kupovité oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky, zejména na Moravě a ve Slezsku. Nejnižší noční teploty budou dosahovat 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C.
 

Středa
Převážně oblačno, na většině území přeháňky, místy bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Ráno se ojediněle vyskytnou i mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C.
 

Čtvrtek
Ráno bude oblačno až polojasno. V průběhu dne se místy vyskytnou přeháňky nebo bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty spadnou až k 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C.

Pátek
Koncem pracovního týdne bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména v odpoledních hodinách. V noci se dočkáme teplot mezi 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají na 21 až 25 °C. 



Víkend
Během celého víkendu bude podle meteorologů polojasno až oblačno. Místy se vyskytnou přeháňky nebo bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 8 °C. Denní teploty pak vyšplhají na 21 až 26 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty