TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  17.05.2018 22:58:12, aktualizováno 22:58:40

Tvrdík na kolenou. Bude teď Sparta šéfovat jeho Slavii?

Hotový kocourkov! Zhruba tak vypadá situace v českém fotbale poté, co kvůli neuhrazenému dluhu ve výší 450 milionů eur přebrala společnost J&T evropskou pobočku CEFC, z jejíhož čela ihned odvolala celé vedení včetně Jaroslava Tvrdíka. Ve výsledku to totiž znamená, že řízení klubu z Edenu přebírá jeden z nejvyšších činitelů Sparty!

Ještě loni křepčili s pohárem pro mistra ligy, teď ale na fotbalisty Slavie možná opět čeká doba temna! A je přitom zcela nepodstatné, zda ještě dokáží vyrvat titul z okovů Plzně nebo ne.

Problém, který teď musí v Edenu řešit, je mnohem závěžnějšího rázu. Kvůli stále neuhrazené pohledávce 450 milionů eur (11,5 miliardy korun) totiž došlo u šéfů Slavie k hotovému zemětřesení. Naštvanému věřiteli, kolosu J&T, došla trpělivost a s okamžitou platností převzal řízení zadlužené společnosti, která tak ze dne na den přišla o své vedení.


A to včetně bývalého ministra obrany Jaroslava Tvrdíka, jenž z hvězdných výšin spadl tvrdě na zem. Odpověď na otázku, zda tomu mohl on sám nějak zabránit, ví nejspíš jen on sám. Jako bláhovost se teď ovšem jeví jeho nedávné vyjádření ve smyslu, že dluh vyřeší pomoc čínského státního konglomerátu CITIC Group. Evidentně nevyřešila...

A tak teď nikdo neví, co bude se CEFC dál. A doslova mrak nejistoty se samozřejmě vznáší také nad Edenem. Právě CEFC je totiž téměř stoprocentním vlastníkem Slavie, která by se tak místo vytoužené Ligy mistrů mohla záhy připravovat třeba na zápasy třetí nejvyšší soutěže... Hodně černý scénář, byť i na něj by se mohlo třeba dostat.


Potupou je však pro slávisty už jen to, že řízení nad evropskou pobočkou CEFC (a tím de facto i celým červeno-bílým klubem) totiž přebírá vášnivý sparťan. A to ne ledajaký. Do čela krizového managementu se totiž vedle Petra Kubíka postavil Dušan Palcr, jenž je předsedou dozorčí rady Sparty a velkým kamarádem jejího majitele Daniela Křetínského!

Může to tedy znamenat, že právě Křetínský teď prostřednictvím Palcra ovládne tábor největšího rivala? A co bude s Tvrdíkem?

Odpověď by měly nabídnout už nejbližší dny...

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688