TNBiz (TN.cz)
04.05.2018 08:17:48

Přes ČR se přehnaly silné bouřky. Předpověď počasí: Jak bude o víkendu?

Meteorologové zrušili výstrahu před silnými bouřkami, které v uplynulých dnech zasáhly Českou republiku. Kroupy se silným větrem potrápily zejména obyvatele na jihu Čech a severu Moravy. O víkendu už by se ale mělo vrátit na oblohu slunce a teploty opět začnou šplhat vzhůru.

V pátek se ještě zejména v dopoledních hodinách může objevovat déšť nebo přeháňky, jinak by si ale Češi měli v následujících dnech opět užívat sluníčka. Nejvyšší denní teploty se mohou vyšplhat i na 26 °C a relativně teplo má být podle Českého hydrometeorologického ústavu i v noci.

Výstrahu před silnými bouřkami ČHMÚ zrušil v noci. Silný vítr a přívalový déšť potrápil zejména lidi na jihu Čech a severu Moravy. V Ostravě dokonce padaly velké kroupy.


Kroupy, Ostrava

Záběry z Třeboně a Budějovic

V Českých Budějovicích vystoupal Dobrovodský potok na první stupeň povodňové aktivity.


 

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ NA VÍKEND

Pátek

Oblačno až polojasno, ojediněle déšť nebo přeháňky, postupně místy až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na západě a severu až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě Moravy až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 11 °C, na Šumavě a v Beskydech až 15 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

 

 

 

Sobota

Jasno až polojasno. Při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky, zejména na jihozápadě. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku 13 až 9 °C, v Čechách 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na jihovýchodě až 26 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě čerstvý 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

 

Neděle

Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku 12 až 8 °C, v Čechách 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě přechodně čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty