TNBiz (TN.cz)
Práce  |  03.05.2018 08:25:35

Lepší peníze, řada výhod: Obchody se rvou o pokladní.

Nejen Kaufland, ale i další obchodní řetězce reagují na nedostatek pracovních sil. Nové zaměstnance se snaží nalákat na vyšší mzdy a nabízejí i řadu benefitů. Nejvíc peněz v současnosti svým zaměstnancům poskytuje Lidl, kde se průměrný plat prodavačky šplhá téměř k třiceti tisícům korun.

Společnost Kaufland ve středu informovala o tom, že od 1. června o čtvrtinu navýší nástupní mzdy svým zaměstnancům. Nové prodavačky ale i další pracovníci v provozu, logistice i závodu se tak dostanou nejméně na 24 tisíc korun hrubého. V Praze a dalších vybraných regionech pak bude minimální výdělek na plný úvazek po zkušební době vyšší - a to 26 tisíc korun hrubého.

"Kromě navýšení mezd poskytuje společnost Kaufland svým zaměstnancům i řadu benefitů, jakými jsou např. nadstandardní příplatky za noční směny, až pět týdnů dovolené, stravenky v hodnotě 80 , kartu Multisport nebo ocenění při pracovních jubileích," informuje mluvčí společnosti Renata Maierl.

Přehled nabídek práce a mezd najdete na naší stránce prace.kurzy.cz


Lidl

Reagovat na rychle se měnící situaci na trhu a nedostatek pracovních sil ale musejí i další obchodní řetězce - jako první začal mzdy už v únoru razantně zvyšovat v únoru právě Lidl. A nejvyšší odměny nabízí svým zaměstnancům Lidl i dnes. "Mzda na pozici prodavač(ka)/pokladní se zvyšuje po prvním a druhém roce. Toto zvýšení mají všichni zaměstnanci zakotveno přímo v pracovní smlouvě. Mzda se poté již dále nenavyšuje," vysvětluje mluvčí Lidlu Zuzana Holá. Aktuální průměrná mzda na této pozici činí po březnovém dvacetiprocentním navýšení 29 552 korun při čtyřicetihodinovém úvazku.

A Lidl láká i na další výhody. "Všichni zaměstnanci mají pět týdnů dovolené od začátku pracovního poměru. Mezi benefity patří také stravenky v hodnotě 80 , pravidelná vánoční prémie a dárek či jednou ročně vitaminový balíček. V prodejnách zároveň nabízíme kratší pracovní úvazky, aby naši zaměstnanci mohli lépe skloubit pracovní a rodinný život," dodává Holá.


Billa

Mzdy rostou ale i prodavačkám v Bille, které si vloni přilepšily o 15 procent. "V prvním kvartále letošního roku BILLA zvýšila mzdu zaměstnancům v logistice a na prodejnách v průměru o tisíc korun, navýšila nominální hodnotu stravenek z 60 na 80 korun a navýšila nárok na dovolenou ze 4 na 5 týdnů všem zaměstnancům (logistika, prodejny, centrála), a to bez ohledu na to, jak dlouhou dobu v naší společnosti pracují," vysvětluje mluvčí společnosti Dana Bratánková.

 

Globus

Celkem 184 milionů korun pak mezi své zaměstnance v hypermarketech rozdělil Globus. "Chceme být atraktivní zaměstnavatel a mít ve svých týmech ty nejlepší zaměstnance v oboru, proto jsme mzdy upravovali a navyšovali průběžně," říká mluvčí Pavla Hobíková. Konkrétní výši průměrné mzdy neuvádí, ubezpečuje ale, že další investice jsou v plánu i v nadcházejícím obchodním roce. "Mzda našich zaměstnanců je ovlivňována také výplatou například 13. mzdy, vyššími příplatky než jsou zákonem stanovené, poskytováním stravenek a podobně," dodává. 

Albert

A mzdy na začátku roku navýšil i Albert. "Bylo to v průměru o 19 procent a polepšili si například prodavači, pokladní, zelináři, řezníci či skladníci. V loňském roce jsme pak navyšovali mzdy na provozních pozicích dvakrát a v průměru činilo navýšení 13,5 procent. Zpětně od ledna za 12 měsíců jsme tak navýšili mzdy provozním kolegům v prodejnách o 32,5 procenta," uvádí mluvčí Jiří Mareček.

Tyto kroky mají směřovat hlavně ke zvýšení spokojenosti zaměstnanců v obchodech. "Také odráží situaci na trhu práce, nedostatek volných pracovních sil a tlak na růst mezd. Ten si vyžádá dodatečné investice do mzdových prostředků, které pro tento rok navyšujeme o více než půl miliardy korun. Výši mezd nezveřejňujeme," dodává.

Tesco

Společnost Tesco se k výši mezd nechce příliš vyjadřovat. "Momentálně probíhají vyjednávání s odborovými organizacemi, ihned jak dojde k dohodě, budeme informovat naše kolegy i veřejnost. Mzdy v našem řetězci jsou srovnatelné s naší konkurencí, nabízíme i řadu dalších zaměstnaneckých benefitů," říká pouze mluvčí Václav Koukolíček.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688