TNBiz (TN.cz)
01.05.2018 20:51:48

Předpověď počasí: Přijdou silné bouřky i s kroupami.

Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami, které mohou udeřit během následujících tří dnů. Doprovázené mají být přívalovým deštěm, vichrem okolo 70 kilometrů v hodině a ojediněle i kroupami.

"Během středečního odpoledne a večera se začnou na frontálním rozhraní, s vyjimkou západních Čech, místy vytvářet bouřky, které mohou být ojediněle silné," varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

 

V noci na čtvrtek bouřky přechodně zeslábnou, během dne se ale opět budou místy aktivovat a ojediněle budou opět silné. V noci na pátek zeslábnou. "V bouřkách se ojediněle vyskytnou přívalové srážky kolem 30 mm, nárazy větru kolem 20 m/s a ojediněle kroupy," dodává ČHMÚ.

 

 

 

Přívalový déšť může ojediněle vést k zatopení níže položených míst, třeba sklepů. Pro omezení škod nárazovým větrem doporučují meteorologové zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty (zahradní nábytek, slunečníky apod.). Dále byste měli dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu větrem uvolněnými předměty, pádem ulomených větví a zásahu bleskem.

 

Výstraha před bouřkami se týká téměř všech krajů. Platná je od středeční 14. hodiny a to až do páteční půlnoci pro kraje Středočeský, Prahu, Jihočeský, Královéhradecký, Vysočinu, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský. Pro Liberecký kraj platí výstraha do úterní půlnoci.

 

Jak bude v následujících dnech se dočtete i v článku zde, kde je připravena týdenní předpověď počasí a v článku Frontální rozhraní přinese proměnlivé počasí, na konci týdne mohou přijít velmi vysoké teploty.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty