Patria (Patria Finance)
Dluhopisy  |  01.05.2018 20:50:35

Fidelity: Dluhopisy nabývají na síle, současná ekonomická situace tomu nahrává


Vládní dluhopisy v posledních týdnech znovu ukazují své kvality, hlavně v kontextu se současným geopolitickým rizikem. Investoři mají tendence hledat bezpečnější investice, což potvrzuje i Andrea Iannelli, investiční ředitel společnosti Fidelity International, a uvádí střednědobý výhled pro státní dluhopisy v USA a eurozóně.

V rozporu s volatilitou státních dluhopisů skončily globální vládní dluhopisy v prvním čtvrtletí na hedgovém základu pozitivně, což bylo podpořeno silnou zadlužeností okrajové části eurozóny. I v budoucnu bude Fidelity pokračovat s prosazováním neutrální až mírně pozitivní durace, neboť výnosy zůstávají v rozumných mezích.

Jak dodává Andea Ianelli: „Vládní dluhopisy v posledních týdnech znovu ukazují své kvality, protože geopolitická rizika znovu vzrostla a my očekáváme, že durace může pomoci diversifikovat úvěrové riziko a riziko růstu aktiv.“

USA:

V USA jsou výnosy desetiletých vládních dluhopisů poznamenané dlouhotrvajícími a cyklickými vlivy, a proto bojovaly o zdolání hranice výnosů 2,8 %. S přibližně 3% růstem výnosů pokračuje politika normalizace, růst inflace a cyklický trend výnosů je v USA vyšší. Kompenzace dlouhotrvajících vlivů, které mají slabší trend růstu, a vysoké úrovně dluhu, by však měly udržovat nízké koncové sazby s pevně ukotvenými dlouhodobějšími výnosy.

V tomto kontextu bude FED i nadále zvyšovat sazby, jestliže budou finanční podmínky přetrvávat. Je nepravděpodobné, že by trh překvapil dalšími jestřábími komentáři. Nedávné oslabení akcií a rozšíření spreadu Libor-OIS jsou váhavé známky přísnějších podmínek. Trhy tak kompenzovaly očekávání ohledně úrokových sazeb v roce 2018, aby byly v souladu s prognózami FOMC.

„Očekáváme, že rizika budou zkreslená vzhledem k pozvolnějšímu tempu utahování politik. Myslíme si, že výnosy vládních dluhopisů se budou pro zbývající část roku 2018 pohybovat v omezeném rozpětí, ale směřovat budou spíše k nižším výnosům,“ shrnuje Andrea Iannelli.

Eurozóna:

Německé vládní dluhopisy se v posledních týdnech značně zotavily, protože údaje z ekonomického průzkumu nenaplnily očekávání. Trhy si zvykly na to, že Evropská centrální banka pomalu přestane s omezováním stimulů. Kvantitativní uvolňování se bude pravděpodobně od září postupně snižovat. „V posledních měsících značně rostl dluh v okrajových státech eurozóny. Byl podpořen podhodnoceným postojem, zvýšenými nákupy od evropských bank a poměrně optimistickými zprávami. Itálie nabízí oproti Španělsku zajímavou spreadovou prémii. Je ale nepravděpodobné, že se toto normalizuje, když zde nebude pozitivní politický katalyzátor. Celkově s tím, jak jsou spready napjatější a v cenách už je zakomponováno množství dobrých zpráv, zaujímáme spíš neutrální postoj vůči státním vládním dluhům okrajových částí eurozóny," doplňuje Andrea Iannelli, investiční ředitel společnosti Fidelity International.


 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Dluhopisy:

Čt   9:30  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 911 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
St 15:43  Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy Fidelity International (Fidelity International)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688