TNBiz (TN.cz)
30.04.2018 08:30:21, aktualizováno 08:36:36

Předpověď počasí: Poslední den dubna bude silně foukat. V týdnu přijdou vedra, ale i bouřky

Začátek týdne bude velmi horký a větrný. Podle meteorologů se na čarodějnice rtuť teploměru vyšplhá i na 28 °C, kvůli silnému větru, který může rozfoukat ohně a způsobit požáry, ale platí hned dvě výstrahy.

Češi se připravují na čarodějnické oslavy, při zakládání ohňů je ale letos potřeba dávat bedlivý pozor. Meteorologové totiž očekávají silný vítr až 70 kilometrů v hodině, se kterým souvisí i riziko vzniku požárů. 

Jinak Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ale celý týden čekává letní teploty - a to i přesto, že přijde mírné ochlazení. Největší vedra mají přitom přijít právě v pondělí, kdy se teploty vyšplhají až na 28 °C.

 

Pondělí

Polojasno až skoro jasno, od západu přechodně oblačno a ojediněle, během odpoledne ve východní polovině území místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, na západě Čech až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na západě Čech kolem 20 °C, v 1000 m na horách kolem 20 °C, v Krušných horách a na Šumavě kolem 16 °C. V Čechách zpočátku mírný, postupně čerstvý jižní vítr 4 až 8 m/s, na frontě místy s nárazy kolem 20 m/s se bude měnit na západní. Na Moravě a ve Slezsku čerstvý, přechodně silný jižní vítr 8 až 12 m/s s nárazy kolem 20 m/s. Večer vítr na celém území zeslábne.

 

Úterý

Oblačno až polojasno, na východě zpočátku jasno. Ojediněle přeháňky. Na západě Čech zpočátku zataženo a místy déšť. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na západě až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na západě kolem 17 °C, na východě až 25 °C. Slabý severozápadní, na východě území jihozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na severní až severovýchodní.

Středa

Většinou oblačno, místy déšť nebo přeháňky, ve východní polovině území i bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na západě až 6 °C. Nejvyšší denní teploty v širokém rozmezí od 15 °C na severozápadě do 25 °C na jihovýchodě území. Mírný severní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na východní až jihovýchodní.

Čtvrtek

Většinou oblačno, místy déšť nebo přeháňky, zejména ve východní polovině území i bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, v západní polovině Čech kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na východě kolem 24 °C. Mírný severní vítr 2 až 6 m/s.

Pátek

Většinou oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle bouřka. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Víkend

Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky, postupně polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, postupně 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty