TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  30.04.2018 09:24:43

Vondráček nedodržel bobříka mlčení o vyjednávání ANO s ČSSD


Hladinu politických vod rozčeřil předseda sněmovny Radek Vondráček. Nedodržel totiž jakéhosi "bobříka mlčení", kterého si teď dalo hnutí ANO a sociální demokraté ohledně vyjednávání o budoucí vládě. Řekl, že do koaliční smlouvy nepatří podmínky, za kterých by měl premiér rezignovat. Andrej Babiš podle svých slov nemá problém odejít.

Odstoupí, rezignuje, podá demisi, nebo nic z toho. Vláda s důvěrou ještě není, ale tahle slova se v souvislosti s ní nejčastěji skloňují. "Nebudu komentovat jednání, které jsme vedli mezi čtyřma očima," reagoval předseda ČSSD Jan Hamáček.

 

"My jsme si řekli s ČSSD, že to nebudeme komentovat, abysme zase něco nezpůsobili," potvrdil bobříka mlčení premiér v demisi Andrej Babiš. Svá slova ale neuhlídal Radek Vondráček z hnutí ANO. Podle něj do koaliční smlouvy nepatří podmínky, za kterých by měl premiér odejít. A souhlasí s ním i někteří jeho kolegové.

 

"Mně to přijde z lidského hlediska poněkud zvláštní, protože pořád platí presumpce neviny a pokud by přistoupil na takovou podmínku, tak by částečně přiznal, že může být vinný," myslí si místopředsedkyně hnutí ANO Jaroslava Pokorná Jermanová.

 

"My stále trváme na tom, aby ta otázka prvoinstančního odsouzení byla součástí koaliční smlouvy," uvedl Hamáček. A mělo by v ní podle ČSSD být ještě něco -demise premiéra a celé vlády, když se z ní rozhodne odejít pět ministrů za sociální demokracie.

 

 

 

Například komunistům se ale tento požadavek ČSSD nelíbí. Jejich šéf Vojtěch Filip ho prý na trojstranném jednání nepodporoval a podle svých slov nebude ani do budoucna. "Nemá to žádný valný smysl, protože ta vláda tak jako tak je menšinová," uveřejnil Filip.

 

"Nevím, co řekl pan Vondráček, ale on nevyjednává za hnutí," reagoval Babiš. "Jak pana předsedu znám, tak odstoupí sám a nepotřebuje k tomu žádné podmínky," doplnila Jermanová.

 

Opozice se k tomu ale staví skepticky. "To je věc důvěry, jestli se na to takové slovo dá úplně spolehnout," myslí si předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

 

 

 

Jiným zase vadí vůbec spolupráce ANO,ČSSD a KSČM. "Hnutí Ano před volbami odrazovalo před spoluprací s ČSSD a nyní se spolupaktují," myslí si předseda SPD Tomio Okamura.

 

Vyjednávání nicméně běží, v úterý se sejde výbor hnutí ANO a místopředsedové Brabec a Zimola by měli řešit právě text koaliční smlouvy.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688