TNBiz (TN.cz)
27.04.2018 18:30:00

Izrael sužují záplavy: Proud strhl skupinu studentů.

Izrael už několik dní v kuse sužují vydatné bouře, které na některých místech způsobily rozsáhlé záplavy. V pouštích se rychle plní vyschlá koryta řek. Bleskové povodně stály za smrtí desetičlenné skupiny mladých turistů, které bouře zasáhla v průběhu výletu na jihu země.

Oběťmi je devět dívek a jeden chlapec. Všichni byli součástí 25členné skupinky studentů z armádní školy. Třída byla v oblasti vyschlého koryta řeky Tzafit na exkurzi. Ta se jim však stala osudnou.

V oblasti totiž začalo pršet a koryto řeky se bleskově naplnilo vodou. Její proud studenty zaskočil, část třídy doslova smetl. "Proudu jsme nemohli utéct, řeka nás odnesla pryč," uvedl podle Jerusalem Post jeden z přeživších studentů.

Po skupince se hned rozběhlo rozsáhlé pátrání, které však komplikovaly náročné podmínky. Silný déšť totiž neustával. Záchranáři tak do akce povolali i pět helikoptér. Po několika hodinách pátrání se jim podařilo objevit 13 studentů, kteří nebyli zranění.

V průběhu pátrání se k celé události vyjádřil i izraelský prezident Reuven Rivlin. "Naše modlitby a myšlenky jsou s našimi bratry, dětmi a blízkými, kteří mají potíže. Sledujeme aktuální informace z jihu země. Posílíme všechny bezpečnostní a záchranné složky, které po obětech pátrají," uvedl Rivlin.

Pátrání však nakonec mělo smutný konec. Záchranáři postupně objevili těla devíti dívek a jednoho chlapce. Všem obětem bylo pouhých 18 let. 

 

Situaci na některých místech Izraele a rychlost bleskových povodní v poušti si můžete prohlédnout na následujících videích. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty