TNBiz (TN.cz)
27.04.2018 11:44:26

Česko se v pátek probudilo do mrazivého rána, bylo i -6 °C.

Předpovědi meteorologů se naplnily. Teploty v pátek ráno klesly k bodu mrazu a na mnoha místech i pod něj. V Krušných horách naměřily meteorologické stanice až -6,7 °C. Chladno bylo ale po celé republice. Zřídkakde teploty překročily 5 stupňů nad nulou.

Nejnižší teploty naměřili meteorologové na západě Čech. V Jelení u Mostu a na Rolavě klesly teploty na - 6,5 °C. Mrazy zasáhly téměř celé západní Čechy. V Karlových Varech, Chebu a v Sokolově naměřila meteostanice Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nulu. V Plzni spadly teploty na - 1 °C.

Přízemní mrazíky ale naměřili meteorologové na většině území republiky. V Ostravě byla přízemní teplota -1 °C, v Pardubicích -2 °C, ale v nedalekém Hradci Králové třeba v noci ani přízemní teploty neklesly pod bod mrazu.

Nejtepleji bylo ráno v Praze. Meteostanice v Klementinu naměřila nad ránem teploty v rozmezí od 7 do 8 °C. Meteorologové mají ale pro všechny dobrou zprávu, páteční ráno bylo tím nejchladnějším z tohoto týdne a teploty budou už jen stoupat.

V pátek vystoupají na 15 až 19 °C. V noci na sobotu by pak už neměly klesnout pod 7 °C. O víkendu by se přes den teploty měly vyšplhat až k 28 °C.

Více: Velmi teplý víkend, ochlazení v pondělí


"Bude krásně, počasí téměř bez chyby. Užijeme si krásné letní dny, protože od soboty k nám začne od jihu proudit teplý vzduch. K vysokým teplotám v Česku ale patří bouřky, během soboty a neděle se ojediněle lokální bouřky objevit mohou," prozradila ve Snídani s Novou Honsová.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty