Práce  |  20.04.2018 12:22:22

Nejvíce nabídek práce je v Praze, lidé nejčastěji reagují ve Zlínském kraji. Nejvyšší zájem je o gastronomické služby a cestovní ruch

Praha, 20. dubna 2018 – Které dny v týdnu lidé nejčastěji procházejí pracovní inzeráty? A ve kterou denní dobu? V jakých krajích nejvíce zájemci reagují, o jaké pracovní pozice mají největší zájem? Tyto a další zajímavé poznatky vyplývají z analýzy údajů pracovního portálu Profesia.cz.

Boj o nové lidi sílí, potenciální zaměstnance je třeba lákat různými prostředky. I když už dávno nestačí pouze vystavit inzerát na danou pozici, tato forma zůstává, zejména pro výkonné pozice, stále jednou z nejefektivnějších,“ říká Michal Novák z Profesia.cz. „Je zajímavé zjistit, kdy se potenciální zaměstnanci o nabídky práce nejvíce zajímají, kdy na ně reagují. Nabízíme zajímavý přehled, který vychází z údajů shromážděných naším pracovním portálem za uplynulý rok.“

Nejvíce nabídek je v Praze, lidé nejčastěji reagují ve Zlínském kraji
Šampiony v počtu pracovních nabídek jsou hlavní město Praha, Jihomoravský a Středočeský kraj. Nejméně jich je v krajích Zlínském a Karlovarském – zde lidé na nabídky také nejčastěji reagují, a to více než 2x častěji než v kraji Jihomoravském, který je co do reakcí nejslabší. Zajímavé je, že v Praze, která je z pohledu počtu nabídek nejsilnější, je odezva zájemců v průměru vyšší než v krajích Jihomoravském, Plzeňském, Středočeském a Vysočina.

Největší zájem je o gastronomické služby a cestovní ruch
Pokud porovnáme reakce na konkrétní typy pozic, nejvíce lidí se ozývá na nabídky v oblasti gastronomických služeb a cestovního ruchu v Pardubickém kraji, nejméně pak na IT v Královehradeckém kraji. Z praktického hlediska dává větší smysl porovnání oborů jako takových: nejvyšší skóre mají nabídky z oblastí překladatelství a tlumočnictví, gastronomické služby a cestovní ruch, bezpečnost a ochrana, lidské zdroje a personalistika. Na opačném konci žebříčku se nacházejí útlumové obory jako hornictví a hutnictví, úzkoprofilové obory jako IT, technologie a rozvoj, energetika a elektrotechnika, telekomunikace, ale také leasingové služby.

Porovnáme-li reakce za regiony, ve většině z nich kralují nabídky z gastronomických služeb a cestovního ruchu nebo HR a personalistiky. Ale jsou i výjimky. V Praze byl největší ohlas na inzerci práce v oboru bezpečnost a ochrana, v Královehradeckém kraji nejvíce táhne administrativa.

Na inzeráty lidé nejčastěji reagují ve středu kolem 10. hodiny
Podívejme se na časový snímek toho, kdy lidé nejčastěji reagují na pracovní inzeráty. O víkendu se zájemci o práci většinou rozhodují k akci – v pondělí po víkendovém propadu reakcí skokově přibývá, v úterý je jejich počet ještě o něco vyšší a vrcholem týdne je středa. Čtvrtek už je potom co do počtu reakcí pod pondělní hodnotou, potom zájem padá strmě dolů.

Název: Průměr reakcí za den, Profesia.cz

Časový snímek dne ukazuje, že vrcholem dne je v počtu reakcí 10. hodina dopoledne. Potom zájem mírně klesá s malým oživením kolem 17. hodiny a po 20. hodině už výrazně opadá. Zajímavé je, že se neprokázalo, že by lidé, kteří hledají jiné místo, reagovali na inzeráty v době polední pauzy.
 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688