BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  16.04.2018 11:39:17

Česká dividendová sezóna opět začíná


České ekonomice se nebývalým způsobem daří. Nezaměstnaných je minimum, mzdy rostou, světová ekonomika zažívá synchronizovaný růst. To vše se odráží i v dobré ekonomické situaci českých firem. Ta jim umožňuje vyplácet velmi slušné dividendy a v řadě případů je i zvyšovat,” říká Martin Vlček, hlavní makléř BH Securities.  

„Vysoký dividendový výnos patří mezi jeden s významných důvodů, proč jsou české akcie pro investory atraktivní. Vysoký dividendový výnos snižuje výkyvy cen akcií, takže jim dodává stabilitu v turbulentních dobách, které například nyní zažívá většina světových akciových indexů. Česká burza je díky vysokému dividendovému výnosu výrazně stabilnější než většina světových akciových trhů,“ dodává Martin Vlček, hlavní makléř BH Securities. 

Z konkrétních firem český Philip Morris koncem března navrhl zvýšení dividendy o 8 procent na 1080 korun na akcii. A to si firma ještě ponechala rezervu z loňského zisku, takže má prostor pokračovat v solidním zvyšování dividendy i v příštích letech. Hospodářsky by se jí mohlo dařit i nadále. 

Zlepšující se situace bank díky odrazu úrokových sazeb ode dna dokládá i návrh Komerční banky na letošní dividendu ve výši 47 . To představuje silný růst hrubé dividendy o 17,5 procenta. Akcie Komerční banky dnes obchodují poslední den s nárokem na dividendu na pražské PCPP. Bankám by se mohlo dařit i nadále díky rostoucím českým a americkým úrokovým sazbám, ke kterým by se během roku mohly přidat i sazby eurové. 

Moneta naopak navrhuje pro letošní rok výplatu dividendy o zhruba 18 procent nižší než vloni, ale je to dáno již tak vysokým výplatním poměrem a vysokým hrubým dividendovým výnosem. Růst sazeb a dobrá situace českých spotřebitelů by mohly pomoci i této bance udržet si dobrou hospodářskou situaci.

 

Martin Vlček
BH Securities a.s.

 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688