Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  05.04.2018 17:06:58

Summary: Fiat Chrysler osamostatní svou dceru

USA:

Fiat Chrysler (Investiční tipy)


Italsko-americký výrobce automobilů vyčlení ze své společnosti dceřinku Magneti Marelli, která vyrábí součástky pro automobily. Současní akcionáři Fiatu dostanou proporčním dílem akcie v samostatně obchodované společnosti, která by měla být uvedena na milánskou burzu koncem tohoto roku. Valuace se odhaduje mezi 3,6 až 5 mld. EUR. Jelikož neproběhne úpis nových akcií, Fiat touto transakcí nezíská žádný dodatečný kapitál.

Akcie Fiat posilují na NYSE o 2 %.

Facebook (Investiční tipy)

Mark Zuckerberg včera přinesl nové informace ohledně ochrany dat uživatelů jeho sociální sítě Facebook. Dle interních analýz mohly být ve skandálu Cambridge Analytica zneužita data až 87 mil. uživatelů, zatímco dřívější odhady říkaly jen 50 mil. Tuto negativní zprávu však více než vyvážila jedna věta, a to, že Facebook nezaznamenal žádný znatelný negativní dopad na svou uživatelskou bázi. Jinými slovy, masový exodus uživatelů se nekoná, jak jsme ostatně předpokládali. Nesmíme však zapomínat, že Damoklův meč pořád představuje možnost přísnější regulace týkající se sběru, vyhodnocování a využívání dat uživatelů. Příští týden v úterý (10.4.) jde Mark Zuckerberg na kobereček před americkou senátní komisi. Vystoupení budeme bedlivě sledovat.

Akcie Facebook dnes rostou o 2,5 %.

Alphabet (Investiční tipy)


Mateřská společnost Google bude počínaje tímto kvartálem měnit způsob reportování korporátních výsledků. Změny se týkají tří oblastí. Tou první jsou provozní metriky cost-per-click a paid clicks, které ukazují, kolik platí marketéři za kliknutí uživatelem na svoji reklamu, respektive kolikrát uživatelé na jejich reklamu klikli. Jedná se tedy o nejdůležitější čísla k reklamnímu byznysu. Faktor kliků bude nově v těchto metrikách nahrazen údajem o impressions, neboli o zhlédnutí reklamy, a ukazatele budou pojmenovány cost-pre-impression a impressions.

Druhá změna se týká reportování nerealizovaných zisků z minoritních podílů ve společnostech (tzv. marketable equity securities a non-marketable equity securities). Dle nových účetních standardů se budou muset i nerealizované zisky/ztráty přesunout z rozvahy do výsledovky, což učiní čistý zisk volatilnějším.

Do třetice, výsledky systému chytrého domova Nest se přesunou z reportovací divize Other Bets do širší divize Google. Konsolidované výsledky se tím však měnit nebudou.

Výsledky za nynější kvartál bude Alphabet prezentovat 23. dubna.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688