Velikonoční zájezdy už jsou téměř vyprodané, které jsou nejoblíbenější

TNBiz, 29.3.2018

České cestovní kanceláře hlásí rekordní zájem o dovolené v zahraničí během letošních Velikonoc. Řada lidí tak vymění barvení vajíček, pletení pomlázky, nebo koledování za dovolenou v exotice, nebo za lyžování.

Tisíce školaků mají od čtvrtka prázdniny. Jejich rodičům tak stačilo vzít si pár dní volna a celá rodina si může jet užívat velikonoční svátky do zahraničí.

Podle cestovních kanceláří jsou právě zájezdy do hor během svátků velmi vyhledávané. "Letošní brzký termín Velikonoc lyžařům nahrává, protože ještě ve všech střediscích v Alpách jsou výborné sněhové podmínky," sdělil Jan Bezděk z cestovní kanceláře Fischer.

Mezi oblíbená místa patří Rakousko nebo Itálie - ani tam totiž Češi nepřijdou o sváteční atmosféru a mohou zažít Velikonoce tak trochu jinak. Během celých svátků je totiž možné se zúčastnit několika mší, v neděli lidem dokonce požehná papež.

Velký zájem mezi lidmi je o velikonoční dovolené v exotice. Stačí tak strávit pár hodin v letadle a během chvíle se chladné jaro změní v léto. "Největší část turistů mířila do Egypta, protože ten je známý svým stabilním podnebím i v těchto měsících," prohlásil Václav Nekvapil z Blue Style. "Pokračuje ''boom'' Spojených arabských emirátů. Velmi se rozvíjí Omán," dodal Bezděk.

Velká část velikonočních zájezdů už je vyprodána - lidé, kteří zůstanou v České republice a chtějí někam vyrazit, najdou ještě v nabídkách cestovních kanceláří volné některé termíny wellness pobytů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky