Poldi Kladno na prodej: realitky nabízejí slavnou Poldovku

TNBiz, 28.3.2018

Na realitních webech se objevil velmi neobvyklý inzerát. Nabízí kladenskou Poldi. Kdysi věhlasný ocelárenský gigant jde do dražby. Vyvolávací cena je 160 milionů korun. Náš štáb dnes dostal příležitost podívat se, co všechno případný kupec získá.

Vysoké pece už na Kladně omamně nevoní, slavná éra Poldi skončila. Vrátí se někdy? Místní věří, že Poldovka bude znovu vyrábět, a to v takové kvalitě, jako dřív.

Chce to jen drobnost - najít nového majitele. Získal by ocelárnu, kovárnu, loupárnu, čistírnu, kalírnu, žíhárnu, šrotiště a ještě mnohem víc. Celková plocha je asi 31 tisíc metrů čtverečních.

Autobus MHD vzdálený 134 metrů, vlak 1120 metrů, bankomat 1126 metrů, pošta 936 metrů, základní škola 965 metrů. Tohle všechno budete mít poměrně snadno dostupné, pokud vytáhnete z kapsy alespoň 160 milionů korun a přihlásíte se do dražby o kladenskou Poldovku.

Ještě před pár měsíci část ocelárny fungovala pod hlavičkou kyperské firmy. 150 zaměstnancům dluží na 40 milionů.

Kladenskou ocelárnu založil roku 1889 Karl Wittgenstein. Jméno a profil tváře jeho ženy Leopoldiny se staly symbolem úspěchu, rostla výroba i město kolem.

Na konci osmdesátých let zaměstnávala Poldi Spojené ocelárny národní podnik zhruba 20 tisíc lidí. Sláva Poldi začala upadat v devadesátých letech za Vladimíra Stehlíka. Obří moloch se začal drobit, výroba klesala, dluhy rostly, začaly soudy. Zatracovaný i velebený podnikatel dodnes cítí křivdu. Dražba Poldi Kladno se koná 12. dubna. Zájemci prý jsou.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy