TNBiz (TN.cz)
26.03.2018 10:46:16

Jaro s příchodem vyčkává, do Velikonoc deštníky neodložíme

I když už má jaro nakročeno, i v nižších polohách může podle meteorologů během týdne stále sněžit a teploty budou v noci klesat pod nulu. Většina týdne by měla být poměrně bohatá na srážky, deštníky tak nenechávejte doma.

Po prosluněném víkendu podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) přichází deštivý týden, v noci navíc bude teplota stále klesat k nule, sněžit tak může i v nižších polohách.

 

Pondělní ráno může být místy ojediněle polojasno až jasno, přes den ale bude oblačno až zataženo. Od západu se pak bude zejména v Čechách objevovat déšť, ve vyšších polohách bude sněžit. Teploty vystoupají ke 4 až 8 °C.

 

 

V noci na úterý teploty klesnou k 2 až -2 °C, řidiči by si tak měli dávat pozor na náledí, varuje ČHMÚ. Přes den se budou na většině území objevovat přeháňky, později od jihozápadu bude pršet intenzivněji. Před den bude 5 až 9 °C. 

Ani středa nepřinese výraznou změnu, déšť nebo přeháňky se budou objevovat od západu, ráno a večer v polohách nad 600 metrů bude sněžit. Teploty vystoupají k 7 až 11 °C. I ve středu klesnou teploty k nule, ČHMÚ opět varuje před náledím.

Ve čtvrtek by podle meteorologů měla teplota opět klesnou k 5 až 9 °C, na většině území by mělo být oblačno, déšť a přeháňky se budou objevovat místy.

 

Od pátku se bude opět nepatrně oteplovat, v pátek bude kolem 6 až 10 °C, v závěru víkendu bychom se ale mohli podle ČHMÚ místy dočkat i 15 °C. I tak nás ale čeká deštivý víkend a srážek se nejspíš dočkáme i na Velikonoce.


 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty