TNBiz (TN.cz)
24.03.2018 20:56:52

Výhled: Příští dva týdny budou studené, i pak se oteplí jen málo

Pokud se už nemůžete dočkat teplých jarních dnů, máme pro vás špatnou zprávu - musíte ještě vydržet. Podle měsíčního výhledu, který uvěřejnil ČHMÚ, nás totiž čekají podprůměrné či průměrné teploty.

"Chladnější počasí, které se udržuje v tomto týdnu, bude pokračovat i v následujícím období. V nejbližších dvou týdnech, tedy do konce března a začátku dubna, se průměrné týdenní teploty dostanou na hodnoty kolem 4 °C, což jsou teploty většinou podprůměrné pro toto roční období," varují meteorologové.

Nejnižší teploty v následujících dvou týdnech budou kolem nuly, přes den teploměry ukážou hodnoty kolem deseti stupňů.

"V dalších dvou týdnech se teploty dostanou k dlouhodobému průměru, přičemž teplotní minima budou nad nulou a maxima až kolem 15 °C. Je ovšem velmi pravděpodobné, že během celého předpovědního období bude docházet ke krátkodobým, někdy i velmi výrazným změnám teplot," upozorňují meteorologové.


Pršet bude v následujících čtyřech týdnech nejvíc do konce března, V dubnu bude srážek méně, než je dlouhodobý průměr, celkově bude celé období srážkově průměrné či slabě podprůměrné.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty