Research (J&T BANKA)
Investice  |  22.03.2018 09:23:08

Ranní přehled: ČEZ výsledky vynesly k hladině 515 korun; Wall Street v červené

Komentář k akciovému trhu
Pražská burza - Index PX: 1,127 bodů (+0.5% d/d); objem: 453 mil.
Akcie jedničky českého trhu, společnosti ČEZ (2,5 %, 513,5 ), zcela odmazaly výprodeje ze závěru předchozího dne. V souladu se zveřejněnými pozitivními výsledky hospodaření zpevnily až směrem k úrovni 515 . Pomohly i silnější ceny na trhu s elektrickou energií, povolenkami, uhlím i ropou, z technického hlediska je pak důležité, že se titul udržel nad psychologickou úrovní 500 .
Finanční instituce se držely v mírném zisku, vyjma rakouské Erste Group (-0,05 %, 1 070,5 ), která nejlépe korelovala s negativním vývojem v sektoru v západní Evropě. Největším propadákem dne pak byl Stock (-3,61 %, 72 ), který se nezadržitelným tempem blíží k první významnější hladině podpory na 70 , opačnou stranu spektra obsadila CME (4,34 %, 88,9Kč), která se odrazila od ceny 84 a již druhým dnem strmě roste.

USA - Dow Jones: 24,682 (-0.2%); S&P500: 2,712 (-0.2%); Nasdaq: 7,345 (-0.3%)
Akcie na Wall Street nedokázaly udržet zisky z úvodu dne a po zveřejnění záznamu ze zasedání Fedu otočily postupně do červených čísel. Fed dle očekávání zvýšil sazby a dále navýšil výhled ekonomického růstu vzhledem k vývoji v posledních měsících. Medián odhadu zvýšení sazeb pro tento rok však zůstal na třech. Obavy z agresivnějšího utahování se nenaplnily ani během první konference nového šéfa J. Powella, což investoři přijali jako holubičí signál. Dolar tak výrazně oslabil a poslal cenu zlata nejvýše od 6. března (+1,6 %; 1 332,5 USD). Výnos desítek rychle vyklesal zpět pod hladinu 2,9 % a uzavřel na úrovni 2,88 %. Hlavní index S&P 500 nakonec odepsal 0,18 % (2 711,93 b.) především kvůli rostoucím obavám z obchodní války. Největší zátěží byl pro trhy pokles akcií Applu (-2,27 %; 171,27 USD). Překvapivý týdenní pokles zásob a oslabující dolar pak poslal cenu ropy zpět k lokálním maximům z konce ledna (WTI +3 %; 65,45 USD).

Komentář k devizovému trhu
Koruna k euru se ve středu dopoledne obchodovala kolem úrovně 25,42 CZK/EUR, odpoledne mírně posílila i těsně pod hranici 25,4 CZK/EUR, což je nejvyšší úroveň koruny za 2 týdny. Ostatní měny v regionu zůstaly bez většího pohybu. Dolar k euru ve středu kolísal kolem 1,227 USD/EUR a vyčkával na večerní zasedání Fedu. Koruna k dolaru se ve středu obchodovala kolem 20,7 CZK/USD. Dolar k euru večer po zasedání Fedu a během nočního obchodování oslabil o 0,8 % na týdenní minimum 1,238 USD/EUR.

Kalendář – významné události
10:00 – Německo: index Ifo podnikatelské důvěry (březen)
10:00 – Eurozóna: index nákupních manažerů v průmyslu a ve službách (březen)
13:00 – Británie: rozhodnutí BoE
13:30 – USA: týdenní data z trhu práce
po trhu – Micron: výsledky za 2Q/18
po trhu – Nike: výsledky za 3Q/18


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688