TNBiz (TN.cz)
18.03.2018 23:00:28

Německo v ledovém šoku. Nejstudenější 18. březen v historii

Dva dny před začátkem jara paralyzoval velkou část Německa mráz. Na mnoha místech padaly teplotní rekordy. V Essenu zaznamenali nejstudenější den od počátku měření. Nejstudenější vlna zasáhla střed a východ země.

Bílá tma, vichřice a sněžení zasáhly severní spolkové země. Pro motoristy se stalo cestování peklem a policie žádala, aby lidé raději vůbec nevyjížděli. I přesto došlo k mnoha nehodám. K nejvážnější nehodědošlo u Chotěbuzi. Na silnici 169 se srazila na ledové silnici tři auta. Záchranáři do nemocnic odvezli šest zraněných.

Silný vítr, který doprovázel sněžení v severním Hesensku, polámal nejméně 150 stromů na silnic. V Šlesvicku-Holštýnsku se zase v důsledku sněhové bouře a silného větru zvedla hladina řeky Schlei po poškodila řadu lodí. Na fríském poloostrově Nordstrand zase vlny vrhly automobilový trajekt na opěrnou zeď v přístavu. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, píše deník Bild.

Velké potíže měli kvůli mrazu hasiči v Cloppenburgu. Při požáru zemědělské usedlosti jim zamrzala voda v hadicích a museli ji ředit solným roztokem. Oheň zachvátil vepřín, kde zemřelo na 170 zvířat. Hasiči jim bez vody nemohli pomoci.

Německé úřady nadále varují především motoristy. Mrazivé počasí vydrží i v následujících dvou dnech. „V současné době sněží v pásmu od Bavorska přes Hesenesko do Porýní-Falcka. Silnice jsou hladké, ale mohou být namrzlé. Kvůli silnému větru meteorologové varují i před možností pádu překážek na cesty.


A jak vypadala situace u nás či v Anglii?

Těžká situace nastala, pokud měl člověk domov na kopci (Swanage, Anglie)


"Bílá tma", opět Anglie.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty