TNBiz (TN.cz)
17.03.2018 19:05:54

Počasí: Platí výstraha před silným větrem. Hasiči likvidují vyvrácené stromy

Kromě většího množství nehod kvůli sněhu, se museli hasiči v sobotu také vypořádávat s polámanými stromy, které vyvracel velmi silný vítr. Jen královéhradečtí hasiči během dne vyjížděli kvůli technické pomoci při odstraňování hned patnáctkrát.

Meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vyhlásili výstrahu před silný větrem. Ta je platná od sobotního rána od 6:00 až do nedělního večera do 20:00 a to pro Jihomoravský, Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský kraj.

Vítr nemilosrdně vyvracel a lámal i vzrostlé stromy. Ty museli hasiči nejčastěji odstraňovat ze silnic, ze střech domů i z elektrického vedení.

Silný vítr ale nešetřil ani zbytek republiky, pro který výstraha vydána nebyla. Jen královéhradečtí hasiči vyjížděli v sobotu ke 30 událostem, polovina z toho tvořila pomoc při odstraňování popadaných stromů.

Nejvíc napilno měli královéhradečtí hasiči na Náchodsku v okolí Nového Města nad Metují. "Přímo v Novém Městě nad Metují v ulici Ve Vilách spadl strom na elektrické vedení a trafostanici. V Provodově-Šonově pak spadl strom na střechu rodinného domu. Hasiči pomohli majitelům pomocí automobilového žebříku s provizorním zakrytím poškozeného místa," potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hasiči odstraňovali spadlé stromy také na Rychnovsku v Rokytnici v Orlických horách a v Dobrém, na Trutnovsku v Litíči nebo na Jičínsku v Hořicích a v Pecce.

Takto to vypadá před příchodem jara v Rokytnici.


Podívejte se také na Šumavu z jiného úhlu - unikátní záběry v národním parku. Proleťte se nad řekou Vydrou, Filipovou Hutí nebo rašeliništi - s krásnou sněhovou pokrývkou.. (Zdroj: ČT Jihozápad)

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty