Pořádné lyžování? Klínovec nabízí přes 18 kilometrů sjedovek

TNBiz, 15.3.2018

Se zhruba osmnácti kilometry sjezdovek patří Klínovec k největším střediskům Česka a díky čtyřem sedačkovým lanovkám i k nejmodernějším. Středisko nás zaujalo skoro tříkilometrovou sjezdovkou, dlouhým funparkem a Krakonošovým ohněm.

Od roku 2015 láká Klínovec na sjezdovku Jáchymovskou, která se svou délkou 2950 m patří k nejdelším sjezdovkám republiky. Jáchymovská je po celé délce červená, až na jedno zúžení i příjemně široká a osobně mě baví členitým terénem s prudšími a mírnějšími pasážemi.

Spíše sportovní charakter Klínovce vyvažují dvě modré sjezdovky Dámská a Turistická. Začátečníkům by měla o něco více vyhovovat Dámská, která je mírnější a díky minimální členitosti i přehlednější. Na rozdíl od „odstrčené“ Turistické tu však bývá více lyžařů.

Díky přemostění jsou obecně sjezdovky na Klínovci poměrně dlouhé a až na černý sešup U Zabitýho převažuje červené značení. Sporťáci tak ocení možnost maximálního carvového náklonu například na sjezdovce Přemostěné nebo Pařezovce.

Zpestřujícím prvkem Jáchymovské je krátká funline v horní části, sjezdovka Pod Zámečkem zas hostí Cool Funpark, tedy dlouhý snowpark, který je na počet skoků možná největší u nás. V řadě za sebou tu můžete dát až pět skoků a vždy si můžete vybrat mezi lehčí a těžší variantou. Nechybí tu bedýnka a zábradlíčko.

Na dojezdu Jáchymovské se pro děti nabízí Hugův dětský park s pojízdným pásem, další dětskou část s pomičkou a zastřešeným pojízdným pásem najdete také na dojezdu Dámské. V obou případech jsou parky vybavené slalomovými zvířaty a v rámci lekce od lyžařské školy je vstup do parku zdarma, pro veřejnost činí vstup kolem 150 na den.

Rychlé občerstvení nabídne několik kulatých aprés ski stanů u nástupních i výstupních stanic lanovek, obědové menu hledejte například v restauraci na dojezdu Pařezovky nebo v restauraci na startu Jáchymovské, kde je naším gastrotipem výborný Krakonošův oheň, tedy pikantní vepřové na cibuli, které nám chutnalo nad očekávání. Z jídelníčku si pak dále můžete vybrat například boloňské špagety, germknödl nebo i lososa.

Jak jsem psala výše, Klínovec si troufnu označit za jeden z nejmodernějších areálů v tuzemsku. Na kopec tu vyváží celkem čtyři sedačkové lanovky, z nichž jsou dvě zastřešené, což jinde v Čechách není.

Moderně působí i zázemí ze směru Jáchymov, které kromě klasické půjčovny lyží disponuje i půjčovnou oblečení, takže sebou na lyžovačku prakticky nemusíte nic balit.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy