TNBiz (TN.cz)
10.03.2018 19:28:24

Teplo, nebo zima? Meteorologové prozradili, jak bude na Velikonoce.

Do Česka vtrhlo jaro a podle meteorologů hned tak neodejde. Příjemnější teploty okolo deseti stupňů Celsia si budeme užívat prakticky celý měsíc a jinak tomu nebude ani na Velikonoce. Už v neděli se má rtuť teploměru vyšplhat i na 16 °C.

Více: O víkendu nás čeká jarní počasí, v neděli mohou být teploty i přes 15°C

Vypadá to, že zimě odzvonilo. Z předpovědí meteorologů totiž vyplývá, že následující týdny se teploty přes den budou pohybovat okolo hranice deseti stupňů Celsia i výš.

Předpověď počasí neděli 11.3.

Celé období od 12. března do 8. dubna 2018 má být teplotně průměrné, popřípadě lehce nadprůměrné.

V příštím týdnu se budou minimální noční teploty vzduchu pohybovat na začátku kolem 5 °C. Od středy do pondělí by se však měly vyskytovat noční mrazíky s teplotami až -2 až -6 °C, ve vyšších polohách až k -8 °C

Maximální denní teploty budou nejčastěji v intervalu 7 až 12 °C, v pondělí na východě Moravy a Slezska až 15 °C.

Výhled počasí na sobotu 17.3.

"Druhý a třetí týden období bude pravděpodobně průměrný. Poslední týden vychází jako nejteplejší s průměrnou týdenní maximální teplotou kolem 12 °C. " uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). A právě přelom třetího a čtvrtého týdne se týká i letošních Velikonoc, které připadají na 30 března  2. dubna. Máme se tedy na co těšit!

 

Celé období očekávají meteorologové srážkově průměrné.

"Nejvíce srážek by mělo spadnout hned v prvním týdnu s průměrným týdenním úhrnem v rámci ČR kolem 12 mm. Pravděpodobně nejméně srážek spadne v týdnu od 19. do 25. března, kolem 5 mm," dodává ČHMÚ.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty