TNBiz (TN.cz)
08.03.2018 23:21:00

USA svírá sněhová kalamita. A bude hůř, varují meteorologové

Severovýchod Spojených států svírá sněhová kalamita. V hustě obydlené oblasti se musí na sto tisíc lidí obejít bez elektrického proudu. Kolabuje pozemní doprava a byly zrušeny i tisíce letů. Nejhorší situace je v New Yorku, Bostonu a Washingtonu.

Lopaty, frézy a bagry jedou naplno. Nehledě na denní dobu se do prohazování silnic i pěšinek pouštějí všichni, kteří to mají v popisu práce, i spousta dobrovolníků.

Největší problémy mají řidiči. Nejhorší to mají ti, kteří nepoužívají zimní pneumatiky. Leckdy je zastaví i pár centimetrů napadaného sněhu.

 Sníh je navíc mokrý a těžký. Problémy jsou na silnicích v oblasti severovýchodu Spojených států. U krajnic stojí odstavená auta a někde uvízlé kamiony dopravu úplně zablokovaly. Mnozí se snaží improvizovat. Třeba basketbalistky ze středoškolského týmu spojily síly a roztlačily autobus.

Stát musela zůstat také letadla. Aerolinky zrušily na 2600 letů, z toho většinu v New Yorku. Cestující se snaží najít náhradní spoje.

Většina lidí vyrazila ven s deštníky. Sníh totiž padá velmi hustě a navíc na oblečení rychle taje. Meteorologové varují, že extrémní sněžení má pokračovat i v následujících dnech.

A jak vypadá několik desítek cm čersvého sněhu za 24 hodin? (Deerfield, New Hampshire)

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty