TNBiz (TN.cz)
05.03.2018 09:35:16

Předpověď počasí: Přišlo do Česka jaro? Oteplí se až na 14 stupňů.

Po tuhých mrazech se dočkáme rychlého oteplení. Už na začátku týdne stoupnou teploty nad nulu, o víkendu by se mohly vyšplhat až ke 14 stupňům. Ojediněle může i v nížinách sněžit nebo padat déšť se sněhem.

Do Česka bude v nadcházejícím týdnu proudit teplý vzduch od jihu. "Ve druhé polovině období se bude přesouvat z Britských ostrovů zvolna k východu tlaková níže a s ní spojený frontální systém ovlivní počasí u nás," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Čtěte také: Zima je u konce, její vládu převezme jaro

Mírně se oteplilo už na konci minulého týdne, teď o sobě dá jaro pořádně vědět. Na konci týdne se teploty dostanou až ke čtrnácti stupňům. Výjimečně by mohl teploměr ukázat i více.

Zatím si ale neužijeme příliš sluníčka, zpočátku týdne bude převážně zataženo, více slunečního svitu by mělo přijít ke konci týdne.

 

V pondělí bude na většině území oblačno až zataženo, na východě zpočátku polojasno. Ojedinělě se objeví slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení, výjimečně i mlhy. Teploty přes den vystoupají na 1 až 7 °C, na horách kolem nuly.

 

 

Také v úterý by mělo být převážně zataženo a na většině Česka bude sněžit. Během dne přejde sněžení v polohách pod 500 metrů v déšť se sněhem či déšť. V noci teploty klesnou na 0 až -4 °C, přes den se budou znovu pohybovat kolem 1 až 5 °C. 

I ve středu zůstane obloha zatažená. Místy bude pršet, ve vyšších polohách očekávají meteorologové sněžení. Ráno se mohou objevit mlhy a náledí, postupně přeháňky. Noční teploty dosáhnou +1 až -3 °C, přes den se oteplí na 5 až 9 °C.

Na čtvrtek předpověď hlásí oblačno až polojasno. Ojediněle se znovu mohou objevit přeháňky, v polohách nad 800 metrů i sněhové. Teploty v noci klesnou k 0 až -4 °C, během dne se budou znovu pohybovat mezi 5 až 9 °C.

V pátek bude obloha zatažená, na většině území by mělo pršet. Na horách se objeví srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty se budou pohybovat kolem nuly, ty denní vystoupají na 7 až 11 °C.

 

Také víkend by měl být podle předpovědi ČHMÚ příjemně teplý. Bude oblačno až zataženo, většinu Česka znovu potrápí déšť. Teploty v noci vystoupají nad nulu, přes den se oteplí na 8 až 14 °C.

Předpověď na sobotu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty