TNBiz (TN.cz)
24.02.2018 22:39:06

Předpověď počasí: Čeká nás mrazivý týden. Meteorologové řekli, kdy se oteplí

Následující čtyři týdny se budou teploty držet kolem průměru. Zima ale ještě neřekla poslední slovo, čekají nás nejmrazivější dny. V polovině března by se mělo oteplit, zároveň se ale vrátí sněžení. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí.

Konec února bude opravdu ledový. Meteorologové varují, že i denní teploty klesnou hluboko pod bod mrazu - bude minus pět až minus osm stupňů. Přes noc se pak budou teploty pohybovat kolem minus patnácti, místy až minus třiceti stupňů. Více čtěte zde.

Předpověď počasí na úterý, 27.2.

 

V týdnu od 5. března by se mělo oteplit. Rtuť teploměru se bude pohybovat mírně nad nulou. V noci ale mohou ještě udeřit mrazy, jak vyplývá z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu.

 

"Druhá polovina předpovídaného období by už měla být teplejší, ale týdenní průměry teplot by neměly přesahovat normální hodnoty pro danou roční dobu," uvedl ČHMÚ na svém webu. Dlouhodobě by teploty měly vystoupat nad nulu na konci března.

V druhé polovině března se ale dočkáme také více srážek. Kromě těch dešťových by se na závěr zimy spolu s oteplením mohlo vrátit také sněžení.

 

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ. Úspěšnost výhledu se pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty