Grant Capital (Grant Capital)
Investice  |  19.02.2018 17:30:08

European Closing Bell & výhled na nový týden

Úvodní obchodní seance se nesla za velmi nízkých objemů a to zejména díky svátkům v Číně, USA a Kanadě. Ačkoliv evropské trhy odstartovaly úvod týdne pozitivně, v závěru dne své zisky odevzdaly a otočily se do červených čísel. Evropské trhy odepsaly v průměru půl procenta, přestože evropská měna pod tíhou amerického dolaru lehce oslabovala.

FOMC Minutes – Zápis ze zasedání americké centrální banky

Ve středu ve večerních hodinách americký FED zveřejní zápis z posledního lednového zasedání. Americká centrální banka při posledním zasedání Janet Yellen ponechala 31. ledna výši úrokových sazeb beze změny ve stávajícím pásmu 1,25-1,50 %. Při lehce optimistickém výhledu růstu cenové hladiny, by se úrokové sazby mohly zvýšit i pod vedením předsedy Jeroma Powella to hned už na příštím zasedání 21. března. Dle analytických domů trh počítá s březnovým zvýšením sazeb na 82 %. Investoři zaměří svoji pozornost zejména na komentáře členů výboru a jejich poznámky k růstu inflace a možný dopad na další nastavení americké monetární politiky. Zveřejněná makrodata z USA naznačují, že by centrální banka mohla zvýšit sazby v letošním roce až čtyřikrát. Racionálně lze však uvažovat o trojitém zvýšení na zasedání v březnu, červnu/září a prosinci. V průběhu týdne vystoupí řada členů FOMC, např. centralista a šéf newyorského FEDu William Dudley a jestřábí Loretta Mesterová z clevelandského FEDu.

Dataamerického nemovitostního trhu

Při zkráceném týdnu, kdy zámořské akciové burzy zůstaly během úvodní obchodní seance zavřené z důvodu svátku Presidents' Day – Washington's Birthday, bude vrcholem zveřejněných datUSA série reportu z amerického trhu bydlení. Výsledková sezóna bude pokračovat zveřejněním výsledků společností jako Home Depot (HD) a Walmart (WMT).

Evropské indexy PMI a zápis ECB

V průběhu týdne se evropští investoři zaměří na ZEW indexy ek. sentimentu a reporty Markit PMI, které se dostaví z Německa a eurozóny. Čtvrteční zápis z posledního zasedání ECB by měl potvrdit, že banka prozatím udrží svůj stimulační program ve výši 2,5 bil. EUR a to tak dlouho, jak jen to guvernér Draghi uzná zapotřebí. Mario Draghi se v lednu nechal slyšet, že je jen velmi malá pravděpodobnost, že ECB v tomto roce pozmění nastavení úrokových sazeb. ECB v říjnu minulého roku snížila měsíční nákupy dluhopisů z 60 na 30 mld. EUR, nicméně prodloužila dobu programu do konce září tohoto roku.

Úterní obchodní seance bude ve znamení evropských makrodat. Pravidelný report týdenní změny zásob ropy WTI dle API se díky svátků v USA přesouvá z úterý na středu.

Výsledková sezóna 4Q 2017 - American Water Works (AWK), Domino’s Pizza (DPZ), MGM (MGM), Home Depot (HD), Deutsche Boerse, Heidelbergcement

Grant Capital a.s. / Nejlepší spojení s kapitálovými trhy

Společnost Grant Capital již přes 10 let poskytuje podporu pro obchodování a investování na kapitálových trzích v USA i Evropě. Zákazníkům připravuje individuální investiční záměry. Aktuálně využívá zejména programovatelné technologie pro robo-advisory, které zákazníkům nabízí chytré a efektivní řízení rizik obchodování odbourávající zejména psychologické překážky dnešního investora. 

Více na: www.grantcapital.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.08.2017Wall Street Closing Bell & výhled na týden od 21. 8. 17 Grant Capital (Grant Capital)
04.03.2016Wall Street Closing Bell & výhled na 7. 3. 16 Grant Capital (Grant Capital)
03.03.2016Wall Street Closing Bell & výhled na 4. 3. 16 Grant Capital (Grant Capital)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688