chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  19.02.2018 16:52:26

Nové aplikace pro cestovatele

Dnešní cestování není co bývalo. Naštěstí! Služby delegátů a cestovních kanceláří totiž zčásti nahradily vychytané weby a aplikace. My jsme pro vás vytipovali ty nejzajímavější a nejužitečnější, které vám zajistí vše od pojistky přes letenky až po itinerář. Znáte je?
 
Kayak
Srovnávač, přes který si vyberete vše od letenek přes hotel až třeba po půjčovnu aut. A pokud plavete v angličtině, obdobně vychytané je i Momondo, které je dokonce v češtině.
web


Sygic Travel

Mapa s vyznačenými náhledy pamětihodností a zajímavých míst. Zní to prostě, ale takhle přehledně a uživatelsky přístupně jste ještě výlet neplánovali. Kdekoliv po světě, kam vás vítr zavane, během okamžiku víte, co je v okolí k vidění.
web
 
Rome2Rio
Velmi populární pomocník pro flexibilní cestovatele. Dumáte, jak se dostat nejlépe/nejrychleji/nejlevněji na nedaleký ostrov nebo do jiné městské čtvrti? Stačí zadat bod A, bod B a trasu už nechte na Rome2Rio. To své vědomosti čerpá z více než 4800 dopravních operátorů v téměř 160 zemích, takže cestu vždy spolehlivě najde.
web
 
Utrip
Neboli automatický itinerář a náš favorit. Zadáte místo/město, nastavíte si, jestli vás víc baví jídlo nebo historie a jaký máte rozpočet. A Utrip vám nahodí co, jak, kde a kdy dělat, včetně tipů, kde po cestě povečeřet a kam jít na drink. Den po dni, hodinu po hodině. Ideální inspirace na cesty!
web
 
Flight Aware
Ryze praktická záležitost. Jak už název napovídá, na Flight Aware si můžete rychle zkontrolovat veškeré informace o vašem letu, včetně všech změn od čísla terminálu až po čas odletu.
web
 
TripIt
Všechny informace o vaší cestě na jediném místě. A navíc – aplikace vás upozorní, že byste měli vyrazit na letadlo, že má let zpoždění nebo jestli není k mání lepší sedadlo. Váš itinerář je navíc přístupný i offline. TripIt vás doslova navede z domova do letadla, z letadla k autopůjčovně, z autopůjčovny do hotelu a zpátky domů.
web
 
Packpoint
Kouzelník, který vaší lokaci, termín dovolené a itinerář “konzultuje” s předpovědí počasí a doporučí seznam věcí, které si s sebou zabalit. Teď už nic nezapomenete a nic nebudete mít navíc. Maximálně tak ušetřený čas před skříní.
web
 
XE Currency
Sice to není ta nejpěknější aplikace, ale přesto je jedna z nejoblíbenějších. Zkrátka – rychle vám konvertuje kterékoliv měny na světě. Za pár sekund a díky pravidelné aktualizaci vždy správně. Nic víc, ale nic míň.
web
 
Localeur
Nejste milovník turistických hospod, barů a obchodů? Tak to je pro vás tahle appka jako dělaná. Localeur totiž informuje o tipech místních obyvatel. Co doporučují, kam chodí. Abyste měli z dané země opravdu autentický pocit. Na podobném principu funguje i Cool cousin.
web
 
Chytrý Honza
Jedno české želízko v ohni. Každý dobrodruh ví, že na cesty kartička pojištěnce prostě nestačí, takže cestovní pojištění za žádných okolností nepodceňujte. A s tímhle srovnávačem se nevymluvíte ani na čas nebo peníze. Seřadíte si totiž všechny dostupné nabídky online, vyberete tu nej, zaplatíte a za pár minut máte pojištění v mailu. Z pohodlí domova nebo klidně cestou na letiště.
web


Rebtel
Levné volání z celého světe i bez wi-fi? S touhle aplikací bez problému. K mání na AppStore a na Google play. 
web 
 
Waze
Řada taxikářů a řidičů nedá na tenhle zázrak dopustit. Bodejť by ne, když je to nejspíš ta nejlepší dopravní aplikace. Je pravidelně aktualizovaná, a to z části samotnými řidiči, takže neukáže jen cestu, ale i i případně překážky v dopravě a jak se jim vyhnout. 
web 
 
 
TunnelBear
Streamujete v zahraničí? Připojujete se na tamní wi-fi? Tak to byste měli používat tzv. VPN (virtual private network), který před okolím skryje vaši IP adresu a lokaci. S tímhle medvědem prostě budete v bezpečí i online. 
web 
 
Hopper
Taky si někdy nad cenami letenek říkáte, jestli třeba zítra nebudou levnější? To je dobře, protože tenhle vyhledávač letenek má jednu skvělou funkci – poradí, jestli letenku koupit hned nebo počkat na lepší nabídku. Prý s 95% úspěšností! 
web 
 
Luckytrip
No a končíme něčím pro opravdové fajnšmekry. Znáte to, někam se vám chce vypadnout, ale nevíte přesně kam. Tak to nechte náhodě, respektive na aplikaci Luckytrip. Aplikaci zajímá jen váš rozpočet, sama najde ty nejvýhodnější letenky a ubytování. Kde? To se nechte překvapit!
web

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Chytrý Honza nabízí klientům rychlé srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Některé si mohou rovnou i sjednat, což udělalo z Chytrého Honzy první český e-shop s financemi. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688