Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  19.02.2018 09:09:13

Fortuna končí na pražském i varšavském parketu (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Mimořádná valná hromada Fortuny rozhodla o stažení akcií z burzy.

Evropské akcie by mohly do nového týdne vstoupit s optimismem.

Dnes příliš zajímavých makroekonomických ukazatelů zveřejněno nebude. Pouze v Evropě bude oznámen výsledek běžného účtu a stavební výroby za eurozónu. Tento týden pak bude patřit především předstihovým ukazatelům PMI v hlavních světových ekonomikách, některým indikátorům důvěry, inflaci v EMU a zápisům z posledního zasedání Fed a ECB.

Ve Spojených státech oznámí výsledky hospodaření pouze výrobce zemědělských hnojiv Mosaic. V Evropě reportuje burza Euronext nebo Poste Italiane.

Société Générale snížila doporučení na Prodat pro akcie norské ropné společnosti Aker BP.

Obchodování na zámořských trzích

Americký index S&P 500 se udržel během páteční seance v zisku a nakonec si připsal čtyři setiny procenta. Uplynulý týden se akciovému trhu v zámoří vydařil, když celkově přidal 4,3 %, což znamenalo nejvyšší týdenní zisk od roku 2013. Investoři tak využili silnou korekci v předchozím týdnu k opětovnému otevírání nových dlouhých pozic. Podporou je akciím probíhající výsledková sezóna či i přes klopýtnutí v minulém týdnu v podobě slabších maloobchodních tržeb a průmyslové výroby makroekonomický obrázek. Dnes jsou trhy ve Spojených státech kvůli svátku zavřeny.

Vstup do nového týdne se asijským trhům vydařil. Mnoho z nich si připisuje výrazně přes jedno procento. Vysoký růst dnes zaznamenaly akcie v rámci jihokorejského indexu Kosdaq, který si celkově polepšil o značných 3,3 %. Dvouprocentní zisky dnes přidaly akcie obchodované v Japonsku nebo Hongkogu. Červenými ostrůvky na zeleném akciovém trhu se staly Indie a Singapur. U prvně jmenovaného parketu se kumulují obavy z odhalených podvodů ve státem ovládané bance PNB, které se rozšiřují i na další bankovní domy. Indický index Nifty 50 tak padá o 0,6 %. V Singapuru se tržní kapitalizace snížila celkově o 0,8 %.

Pozornost investorů se bude kromě vrcholící výsledkové sezóny soustředit na zápis z posledního zasedání Fed. Ten bude důležitý zejména v kontextu posledních inflačních čísel z USA, která překvapila vyšší dynamikou růstu. Finální data o inflaci budou zveřejněna i za celou eurozónu. Údaje naznačující rychlejší cenový růst by mohly opětovně popohnat dluhopisové výnosy výše a zbrzdit vzestup akciových trhů. Mírný pokles předstihových ukazatelů by měl být dle nás spíše dočasný, pramenící z nedávné korekce na akciových trzích, dohody s odboráři na zvýšení mezd v Německu a jejich průsak do vyšších nákladů firem či nejistoty ohledně nové německé vlády. Celkově však známky globálního zpomalování nepozorujeme, hospodářský vývoj by tak měl být akciovým trhům nadále podporou. 

Fortuna Entertainment Group

Mimořádná valná hromada dle očekávání rozhodla o stažení akcií firmy z burz v Praze a Varšavě. Podrobnější informace zveřejněny nebyly. V pátek 23. února končí dobrovolný odkup akcií za cenu 182,50 CZK, resp. 29,80 PLN za kus. Očekáváme, že po konci tohoto období cena akcie poklesne, proto nadále doporučujeme dobrovolný odkup využít, popř. prodávat přímo na trhu.

Autor: Miroslav Frayer

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)

Přečtěte si také:

11.10.2019Obchodníci končí týden v dobré náladě (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688