TNBiz (TN.cz)
18.02.2018 11:59:56

Sněžení zkomplikovalo dopravu, na jihu Čech se převrátila cisterna.

Sobotní husté sněžení pořádně zaměstnalo jihočeské hasiče, kteří museli zasahovat i několika dopravních nehod. Ta nejvážnější se stala u Malovic na Prachaticku, kde se převrátila cisterna vezoucí naftu a benzín.

"Od sobotních odpoledních hodin zasahovali jihočeští profesionální hasiči u deseti nehod. Tento nárůst jednoznačně způsobil sníh, který se přesně podle výstrahy ČHMÚ snesl na Jihočeský kraj. Sníh nejvíce komplikoval provoz na Strakonicku, nejnáročnější zásah pak hasiči řešili u obce Malovice, části Podeřiště, kde se převrátila cisterna převážející mnoho tisíc litrů nafty a benzínu," uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Nákladní kolos se zde převrátil před půl sedmou večer. Cisterna s desítkami tisíc litrů paliva se ze silnice převrátila pod svah. Protože hrozil velký únik nákladu, poslali hasiči na místo i speciální záchytný kontejner z českobudějovické stanice.

"Podle informací od řidiče bylo v cisterně převáženo více než 28 000 litrů nafty, téměř 7 000 litrů benzínu Naturalu 98 a přes 4 000 litrů benzínu Naturalu 95. Hasiči nalezli jen drobný únik látek, který zlikvidovali sorbentem. Mezitím byla majitelem zajištěna náhradní cisterna, která vyjela z Prahy a do které se nafta a benzín přečerpají," doplnila Matějů.

Protože prázdná cisterna na místo přijela až krátce před sobotní půlnocí, zásah podle mluvčí jistě zabere ještě řadu hodin - tím spíš, že teplota je pod bodem mrazu a stále padá sníh.

 

Jak vypadá zima na silnicích ve východních Čechách?

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty