Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  16.02.2018 06:33:56

Čínský nový rok: Co mohou investoři očekávat od Psa?

Čínský nový rok začíná v pátek 16. února a vládu Kohouta přebere Pes. Rok 2017 byl pro čínské akcie velmi silný, budou investoři i v roce Psa štěkat nadšením, nebo tentokrát nešťastně zavyjí? Dale Nicholls, portfolio manager Fidelity China Special Situations plc, nastiňuje své „top psy“ (dlouhodobé vítěze), „štěňata“ (nové příležitosti) a „zatoulané psy“ (znepokojující oblasti) pro následující rok.

Top pes (dlouhodobí vítězové) – spotřebitelské akcie

Investice spojené se vzestupem čínské střední třídy pro mě zůstávají tím hlavním, na co se soustředím. Spotřebitelé vyžadují stále více od produktů a služeb a některé společnosti toho dokáží využít. Příkladem je pro mne China Medoing Auto,“ uvádí Dale Nicholls, portfolio manager Fidelity China Special Situations.

Tento holding si posledních pár let vedl velmi dobře a podle Nichollse má další potenciál k růstu. Je to prodejce vozů, jehož distribuční síť se neustále rozrůstá a který úspěšně převzal řadu slabších prodejců. Klíčovým byznysem je pro tuto společnost prodej aut, podařilo se jí například uzavřít partnerství se značkami jako jsou Porsche nebo Lexus. To co odlišuje China Medoing Auto od konkurence je ale přístup ke službám. Management se kromě prodejů vozů výrazně zaměřuje na skvělý poprodejní servis, a to mu společně s dalšími službami, jako je financování, přivádí vyšší a pravidelné tok peněz.

Štěňata (nové příležitosti) – farmaceutičtí distributoři

„Neustále hledám investiční příležitosti v sektoru zdravotnictví a farmaceutičtí distributoři se ukázali být zajímavou oblastí,“ upozorňuje Dale Nicholls. Značný dopad totiž mělo zavedení tzv. „dvoufakturové“ reformy, která v tomto sektoru odbourala prostředníky. Nyní jsou pro prodej léků třeba maximálně dvě faktury, jedna od výrobce pro distributora a další od distributora pro nemocnici.

„Vlastním akcie Sinopharm, China Resources Pharmaceutical a Shanghai Pharmaceutical kvůli jejich rozsáhlé distribuční síti a poměrně velkým finančním možnostem. S regulačními změnami a následnou změnou ve struktuře průmyslu byla tato oblast opomíjena, tudíž ocenění vypadá relativně atraktivně,“ doplňuje Nicholls.

Zatoulaní psi (oblast možného znepokojení) – developerské společnosti

Developerské společnosti čelí zhoršenému tržnímu prostředí. „Během několika letech příznivé politiky a obecně se zlepšujícímu prostředí trh s nemovitostmi v Číně velmi posílil. Nicméně každý cyklus jednou skončí, transakcí ubývá a zásoby se zvětšují. Vláda v současné době zpřísňuje politiku, ať již přes tvrdší pravidla hypoték, nebo restrikcemi pro lidi kupující další nemovitosti,“ vysvětluje Nicholls a dodává: „Developeské firmy viděly v posledních dvou let výrazný nárůst cen svých akcií, ty jsou teď ale již na relativně vysokých ohodnoceních.“

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688