Research (W4T.CZ)
Akcie v ČR  |  15.02.2018 12:35:23

Místopředseda představenstva ČEZ prodal akcie za více než 29 milionů korun

Akcie ČEZ držící se v blízkosti více než 2letých maxim umožnily a přilákaly realizovat ziskově manažerský opční program dalšího člena vedení společnosti. Loni v červnu zvolený místopředseda představenstva Tomáš Pleskač prodal v posledních dvou dnech na pražské burze přes 57 tisíc akcií ČEZ.

Ilustrativní obrázek
Foto: ČEZ

Tomáš Pleskač v souvislosti s novým funkčním obdobím místopředsedy představenstva získal před měsícem příděl 100 tisíc opcí na akcie ČEZ. V těchto dnech nicméně sáhl k využití opcí získaných dříve.

V pondělí 12. února uplatnil nárok na získání 60 tisíc akcií ČEZ za kurz zhruba 404 korun, do kterých tedy zainvestoval 24,25 milionu korun. Obratem v úterý prodal na pražské burze 34 tisíc akcií za průměrný kurz necelých 511 korun, ve středu pak „zbylých“ 23 453 akcií ČEZ za 512 korun.

Analytik Jiří Zendulka komentuje: „Dle opčního motivačního programu ČEZ se manažeři nemohou zbavit všech získaných akcií. Musejí si ponechat část odpovídající alespoň 20 % možného realizovaného zisku. Ten se počítá z rozdílu tržního kurzu akcií ČEZ v den uplatnění programu a ceny opcí. Tomáš Pleskač si tak po prodeji 57 453 akcí prakticky žádné akcie navíc, než mu ukládají daná pravidla, neponechal. Lze říci, že současné využití programu mu jako benefit přineslo 6,5 milionu korun.“

Doplnit lze, že prodeje akcií ČEZ Tomáš Pleskač uskutečnil v cenovém rozsahu 508 až 514 korun. Byl již třetím nejvyšším manažerem ČEZ, který v posledních měsících využil opční motivační program společnosti. V lednu tak učinil člen představenstva Bohdan Zronek, v prosinci sám generální ředitel a předseda představenstva Daniel Beneš. Ten, jak jsme informovali v článku „Další manažer ČEZ prodal firemní akcie“, dle všeho prodal více akcií než měl, a proto následně na 400 akcií nakoupil.

Vývoj akcií ČEZ za poslední rok

ČEZ vývoj na BCPP

Zdroj grafu: pse.cz

 

W4T.CZ

w4t.cz je předním ryze českým finančním portálem s bohatou zásobou tematických článků jak pro laickou, tak i profesionální veřejnost, najít zde můžete vše o akciích, komoditách nebo forexu, informace k osobním financím nebo zpráv z byznysu a podnikání. Zpravodajství produkuje denně průměrně 90 článků a rychlých zpráv z finančních trhů čímž se vyrovná i prestižním zahraničním konkurentům. Součástí webu je též robustní odborná knihovna, ze které mohou čerpat investoři know-how pro správná investiční rozhodnutí.

Více informací na: www.w4t.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688