TNBiz (TN.cz)
10.02.2018 21:22:42

Svět trápí sníh, bojují s ním Francie, Maďarsko i Spojené státy

Chicago ochromila silná sněhová bouře, která do některých oblastí státu Ilinois přinesla až třicet centimetrů sněhu. Kvůli sněhové kalamitě už bylo zrušeno na 1300 letů. Na severovýchodě Spojených států se komplikuje navíc i pozemní doprava. Sněžit totiž nepřestává a silničáři nestíhají sníh odklízet.

Obrovské hromady sněhu, které sotva zvládá těžká technika.. Úřady států Ilinois, Michigan, Ohio a Indiana vyzývají obyvatele, aby pomohli s údržbou chodníků před svými domy.

Severovýchod Spojených států je na každoroční sněhovou nadílku zvyklý - letos ale přišla výrazně později. Zavřené školy, úřady a zrušené lety v oblasti Chicaga v zimě nikoho nepřekvapí.

 

Největší přívaly sněhu za posledních třicet let ale stále paralyzují Francii, kde muselo přes 900 řidičů strávit noc v autech. Stále zůstávají z důvodů bezpečnosti uzavřené i hlavní pařížské památky - včetně Eiffelovy věže. Komplikace hlásí i sever Francie, kde se zastavila kamionová doprava.

 

Závěje sněhu udělaly čáru přes rozpočet i řidičům v Maďarsku - zejména na jihovýchodě země. Doprava se zastavila i ve Slovinsku, kde v Lublani napadlo až 30 centimetrů sněhu.

Dramatické tři noci má za sebou i na 800 řidičů v Japonsku, které sníh odřízl od civilizace. Na jejich záchranu japonská vláda povolala vojáky. V oblasti Fukui na ostrově Honšú jde podle meteorologů o nejsilnější sněžení za posledních 35 let.

 

Sníh se také objevil ve větším množství po téměř 40 letech v Maroku a to již podruhé tento rok. Zajímavě působí zasněžené saharské pískové duny nebo palmy. Místy napadlo více než metr sněhu a některé silnice musely být uzavřeny

Ne vždy je ale sníh jen trápení

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty