EQUABANK (EQUABANK)
Tiskové zprávy  |  08.02.2018 11:42:21

Equa bank zdvojnásobila zisk. Koncem roku 2017 přesáhla bilanční suma banky 50 miliard korun

Rok 2017 byl nejúspěšnějším rokem v historii Equa bank. Zisk Equa bank se meziročně více než zdvojnásobil a činil 232 milionů korun. Banka rostla dvou až trojciferným tempem ve všech oblastech svého podnikání. Počet klientů překročil hranici 300 tisíc a bilanční suma přesáhla 50 miliard korun. Banka očekává pokračování růstu i v roce 2018.

„Equa bank má za sebou nejúspěšnější rok ve své historii. Za více než dvojnásobně vyšším ziskem oproti roku 2016 stojí především atraktivní nabídka běžného účtu, spotřebitelských půjček a kontokorentů, jejichž prodej meziročně vzrost o 30 %. Do hospodaření banky se také pozitivně promítlo dlouhodobě úspěšné působení na trhu hypotečních úvěrů, které znovu rostly dvouciferným tempem. Také jsem rád za dynamický růst prodeje doplňkových služeb – zejména prémiových platebních karet, cestovního pojištění, pojištění k úvěrům a kartám,“ komentoval výsledky hospodaření Petr Řehák, generální ředitel a předseda představenstva Equa bank.

Ke konci roku 2017 vzrostla bilanční suma Equa bank v meziročním srovnání o 14 % a přesáhla hranici 50 miliard korun.  Celkový objem úvěrů se zvýšil o 15 % a dosáhl téměř 37 miliard korun. Objem vkladů vzrostl o 13 % a ke konci roku 2017 činil téměř 45 miliard korun. Čistý zisk Equa bank vzrostl meziročně o 167 % na 232 milionů korun. Počet klientů dosáhl ke konci loňského roku 307 tisíc, což představuje meziroční nárůst o 24 %.

„Základem úspěchu Equa bank je atraktivní a srozumitelná nabídka bankovních produktů a služeb pro běžné klienty a s takovým nastavením, které dlouhodobě oceňují. Základní platební služby zdarma vhodně doplňujeme jednoduchými a transparentními placenými službami. Nové produkty a služby vždy vybíráme podle jejich přidané hodnoty pro klienty. To vše se promítá v trvale rostoucí spokojenosti našich klientů,“ doplnil Petr Řehák.

V roce 2017 banka už těžila z kvalitní klientské základny, která její služby aktivně využívá a považuje ji za svou hlavní banku. Zároveň se bance podařilo získat 60 tisíc nových klientů. Klienti Equa bank oceňují zejména rychlý a klientsky přívětivý proces poskytování spotřebitelského úvěru, individuální přístup, atraktivní běžný účet a unikátní uživatelsky příjemné mobilní bankovnictví.

O tom, že Equa bank běžný účet patří k těm nejlepší na trhu, svědčí i jeho úspěch v mnoha finančních soutěžích. Jen za rok 2017 si tento účet odnesl tři ocenění v prestižních českých finančních soutěžích. Součástí běžného účtu je i bezplatné mobilní bankovnictví, které v roce 2017 prošlo kompletní inovací a dnes tato aplikace patří k nejlepším na trhu. V populární soutěži nejlepších mobilních aplikací českého a slovenského původu AppParade se mobilní aplikace Equa bank umístila na 3. místě a získala ocenění jako jediná aplikace zastupující bankovní sektor.  

K vynikajícímu výsledku přispělo také dlouhodobě efektivní řízení nákladů. Rostoucí velikost banky umožňuje realizovat úspory z rozsahu, a to především díky automatizovaným procesům, e-tendrům nebo lepším nákupním cenám od externích dodavatelů. Plochá  organizační struktura bez zbytečných korporátních funkcí, efektivní provoz a chytře postavená IT infrastruktura dlouhodobě umožňují nabízet klientům základní platební služby zdarma.

Rok 2017 byl pro Equa bank mimořádný také tím, že vstoupila na trh institucionálních investorů, a to vydáním své historicky první emise hypotéčních zástavních listů a první emise podřízených dluhopisů.

„K výbornému výsledku hospodaření přispěl samozřejmě také dobrý stav české ekonomiky odrážející se ve zlepšující se kvalitě úvěrového portfolia,“ uzavřel Petr Řehák, generální ředitel a předseda představenstva Equa bank.

Výsledky hospodaření Equa bank k 31. prosinci 2017 dle mezinárodních účetních standardů    

 

 

                 

K 31/12/17 

                   

K 31/12/16 

                   

Meziroční nárůst (%)  

 

Aktiva celkem (v mil. )

 

50 283 

 

44 115 

 

14 % 

 

Úvěry klientům (v mil. ) 

 

36 971 

 

32 095 

 

15 % 

 

Vklady klientů (v mil. ) 

 

44 904 

 

39 879 

 

13 % 

 

Vlastní kapitál (v mil. ) 

 

3 726 

 

3 427 

 

9 % 

 

Provozní výnosy (v mil. ) 

 

1 422 

 

1 205 

 

18 % 

 

Čistý zisk (v mil. ) 

 

232 

 

87 

 

167 % 

 

Počet klientů 

 

307 000 

 

248 000 

 

24 % 

       

Equa bank

Equa bank a. s. vstoupila na český trh v červenci 2011 po převzetí Banco Popolare Česká republika, a. s., společností Equa Group Limited. Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví, k nimž patří běžné a spořicí účty s možností vedení zdarma, více měnové platební karty, hypotéky, termínované vklady, spotřebitelské půjčky, pojištění a podnikatelské úvěry. V současné době má Equa bank přibližně 140 000 klientů a provozuje 47 poboček po celé České republice.

Více informací na: www.equabank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688