Na horách přibývá prázdninových zranění, vzlétly i vrtulníky

Jarní prázdniny jsou v plném proudu, na sjezdovkách je spousta lidí a i kvůli tomu se množí zranění. V Jeseníkách včera musel dokonce dvakrát přistávat vrtulník.

Nejdříve letěl k osmdesátiletému muži, který se srazil s jiným lyžařem. Ve druhém případě přepravoval do nemocnice malého chlapce, který spadl ze čtyřmetrové výšky.

Když záchranáři z horské služby ke zraněnému osmdesátiletému muži dorazili, zjistili, že má všechny příznaky otřesu mozku. Po srážce byl chvíli v bezvědomí. Proto pro něj z Hradce přiletěl vrtulník.

A jakmile tento vrtulník odlétl, museli ho horští záchranáři volat znovu k destiletému chlapci, který spadl z mostku do čtyřmetrové hloubky přímo na záda a existovalo tak podezření na zranění páteře.

"Na horách je velká koncentrace lidí. Po sjezdových tratích se pohybuje plno lyžařů, tak je třeba být opravdu ohleduplní, opatrní, dodržovat veškeré zásady pohybu a nevstupovat nebo nevyjíždět z těch sjezdovek, které jsou otevřené, nebo nevyjíždět mimo sjezdovky do lesa," říká náčelník jesenické horské služby Michal Klimeš.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy