Prázdniny začaly, tisíce lyžařů vyjely na hory do Česka i zahraničí

V několika částech naší republiky začaly jarní prázdniny a na hory tak vyrazily tisíce lyžařů. A podle toho to také vypadalo na silnicích. Na jihu Čech bourala čtyři osobní auta a úplně zablokovala hlavní cestu k lipenskému ski-areálu. Před Špindlerovým Mlýnem v Krkonoších zase komplikovala provoz akce policie, která pátrala po lupiči na útěku.

Děti nechaly školní trampoty za sebou a teď napětí pro změnu zažívají rodiče. První Češi se stěhují na týden na hory a někteří ani nedojeli. U jihočeského Frymburku cestu k areálu zablokovala čtyři nabouraná auta. Řidiči si kvůli nehodě v koloně postáli zhruba hodinu.

Ani v Krkonoších to nebylo úplně jednoduché. Na přeplněném parkovišti jedna řidička nabourala dopravní značku a ve Špindlerově Mlýně bude ještě těsněji. Začínají prázdniny v německém Berlíně. Míst na zaparkování po obědě už moc nebylo.

Když přijedete v poledne, při tom počtu lidí těch lidí tady asi nezaparkujete. Když přijedete brzo, tak si zalyžujete. Až do jedné hodiny odpolední byla cesta do Krkonoš téměř ideální. Jenže pak u Hořic došlo k loupežnému přepadení a pachatel je na útěku. Policisté obsadili hlavní tepny a výlet za lyžováním se i v tomto případě zpomalil. Policisté procházeli i autobusy.

Kdyby nebylo přepadení, hlídky by v okolí Špindlerova Mlýna dávali řidičům dýchnout. Podle statistik totiž bývá v tomhle městě dost veselo. "Za uplynulé dva víkendy se nám podařilo přistihnout více než 20 řidičů pod vlivem alkoholu," potvrdil policista David Hlavsa.

Špatné je to i s ubytováním. "Ubytovací kapacity jsou naplněny okolo devadesáti procent až sto procent," potvrdil ředitel ski resortu v Peci pod Sněžkou. Únor bude ve znamení stěhování národů. V Rakouském Sterrnsteinu je většina poznávacích znařek českých, v Krkonoších přibývá pro změnu těch německých.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy