Ohromná razie v obchodech Albert: policie zadržela 18 lidí.

TNBiz, 31.1.2018

Osmnáct zadržených cizinců, to je bilance středeční rozsáhlé razie cizinecké policie v supermarketech Albert. Celá akce se uskutečnila v přísně utajeném režimu. Všichni zadržení skončili na policejní služebně s podezřením, že pracovali bez řádného povolení.

Cizinecká policie v přísně utajeném režimu ve středu zadržela 18 cizinců, kteří pracovali na různých pobočkách supermarketů ALBERT. Po razii ve firmě Rohlík.cz, jde o druhou velkou realizaci tohoto policejního útvaru.

Policisté zatýkali a prováděli šetření na 36 provozovnách společnosti Ahold v Praze, která provozuje supermarkety Albert, uvádí portál AKTU.cz.

Jiří Mareček ze společnosti Ahold pro AKTU.cz uvedl, že zadržení cizinci nebyli zaměstnanci společnosti Ahold, ale byli najmutí personální agenturou, která cizince do Albertu dodávala. Uvedl dále, že chod provozoven to nijak neomezilo.

Mluvčí pražské policie Jan Daněk portálu informaci potvrdil. Dále uvedl, že všichni zadržení skončili na policejní služebně s podezřením, že vykonávali práci bez řádného povolení.

Policie samozřejmě bude přošetřovat agenturu, která cizince Aholdu dodává. Podle informací AKTU.cz jde o firmu Adestra security. Vedení společnosti nezvedalo telefon.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy