Jágr skončil v NHL: vrací se do Čech, Kladno mu vyřizuje transferkartu

TNBiz, 30.1.2018

Fanoušci v Kladně šílí radostí. Jaromír Jágr totiž letos předčasně končí v NHL a vrací se domů. Hrát bude právě za kladenské Rytíře, kteří tuto zprávu, na kterou mnoho lidí netrpělivě čekalo, potvrdili. Pětačtyřicetiletý útočník by za klub, jehož je šéf, mohl hrát už v tomto týdnu.

V Kladně už potvrdili, že se právě vyřizuje transferkarta a všechny náležitosti ohledně přestupu. "Děkuji celé organizaci Calgary za šanci. Návrat do NHL se mi nevydařil podle představ i vinou zdravotních potíží. Teď se chystám pokračovat v Kladně," řekl Jágr novinářům na tiskové konferenci, která před chvílí skončila.

Ve WSM lize, tedy ve druhé nejvyšší české soutěži je mnoho legend a hned několik hráčů, kteří si alespoň v několika zápasech vyzkoušeli NHL. Jenže hráče, jakým Jágr je, budete hledat široko daleko těžko. A v Kladně mohou slavit, protože jejich král už je na cestě z Kanady a v týdnu se připojí k týmu.

Jágr byl od včerejška umístěn na listinu nechráněných volných hráčů, kde mu dnes v 18:00 českého času vypršela doba, po které se stal (laicky řečeno) hokejistou s možností návratu do Evropy.

Konec Jágra v Calgary může dost pravděpodobně znamenat definitivní konec Jágra v NHL. A to je hodně pravděpodobná varianta. Legendárnímu útočníkovi je už 45 let, za pár dnů navíc oslaví šestačtyřicáté narozeniny. Už loňská sezona nebyla z jeho pohledu příliš vydařená a letos ho vedle formy trápila i častá a vracející se zranění.

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu odehrál v nejslavnější hokejové lize světa 1733 zápasů a letos mohl dotáhnout Gordieho Howa v počtu odehraných zápasů NHL. Na slavného Kanaďana mu však zbývá sehrát 34 zápasů, aby ho alespoň dotáhl. Jágr v NHL zaznamenal 1921 kanadských bodů za 766 gólů a 1155 asistencí.

Olympijský vítěz z Nagana, dvojnásobný mistr světa a držitel mnoha individuálních ocenění má za sebou zkušenosti nejen v NHL, ale také v KHL, české extralize, hokejově exotická angažmá v Itálii a třetí nejvyšší německé soutěži, ale WSM ligu, tedy druhou nejvyšší českou soutěž, bude hrát Jágr poprvé.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy